Galatasaray Antalya'da nasıl galip geldi

Galatasaray Antalya'da nasıl galip geldi

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Kulağımda küpedir. Hep söylerim.  "İyi futbol iyi futbolcularla oynanır." Hocaların hocası rahmetli Coşkun Özarı''nın bu sözünü sık sık tekrar ederim. İşte yine haklı çıktı. Antalyaspor-Galatasaray maçının izleninirliği işte bu nedenle yüksekti. Karşılaşmanın başlamasıyla gördük ki; bu Galatasaray sonuç ne olursa olsun geçen sezonki Galatasaray''dan çok daha iyi. Asla o zamanki durumlara düşmez. Bir kere Oliveria gibi bir adamı yoktu geçen sezon Galatasaray''ın; bu sezon var. Cicaldau boşa geçirilmiş bir zamanmış meğer; şimdi daha iyi anlaşıldı.

Yunus Akgün ve Emre Akbaba gibi oyuncuların sürgüne gönderilmesi ne büyük hataymış. Antalya''daki oyunlarıyla bunu kanıtladılar. Kerem de zaten bildiğiniz gibi. Ve Muslera hepsinden önemli. Özellikle ilk yarıda yaptığı kurtarışlarla Antalyaspor''un öne geçmesine izin vermedi. Penaltıyı - gerçi Luiz Adriano topa çok kötü vurdu ama- kurtardı. İkinci yarının hemen başında da güzel bir kurtarış daha yaptı.

Peki aksayan yönler yok muydu; vardı. Bir kere hazırlık maçlarında hiç oynamayan Boey''in ilk onbirde ne işi vardı? Antalyasporlu Haji Wright''ın bir pozisyonda onu geriden gelip, geçmesi vardı ki; inanılmazdı. Sonra Berkan Kutlu, geçen sezon bıraktığı yerden başladı! Abdülkerim Bardakçı''yı hala anlayamadım; nedir diye. Nelsson onun da açıklarını kapattı.

Sonuçtan bağımsız olarak söylüyorum. Galatasaray belli ki bu sezon geçen sezondan daha iyi. Hele de yeni transferleri takıma katılınca daha da güçleneceği ortada.

Antalyaspor da iyi takım. Nuri Şahin''i kutlarım. Oyunda bölüm bölüm üstünlük kurmayı başardılar, gole de yaklaştılar. Muslera''yı bir türlü aşamadılar. 

Okan Buruk, ikinci yarıda değişikliklere gitti. Ancak bu değişiklikleri geç yaptığını söyleyebilirim. Ama maçı beraberlikle kurtarma gibi bir amacının olmadığını 88''de Yunus Akgün''ün yerine Gomis''i alarak Seferovic''le birlikte çift santrfora dönmesini gösterdiğini belirtmeliyim. İlle de galibiyet istiyor. İşte bu Galatasaraylıların hoşuna gidecektir; eminim. Bunun karşılığını da Fredrik Midtsjö''nün attığı nefis pası Gomis''in 90''da gole çevirmesiyle aldı zaten. 

16 maçtır kaybetmeyen Antalyaspor''u Antalya''da yıktı Okan hoca. Kutlarım. "Ligde 10. haftayı göremez" diyen Truva atındakilerin de "11. haftayı göremez" diye güncelleme yaptıklarını duyar gibiyim.

Son bir söz de hakem Atilla Karaoğlan''a. Bu kadar kolay faul çalınmaz ki hoca!.

Yazarın Diğer Yazıları