Galatasaray Fiorentina'yı nasıl yendi

Galatasaray Fiorentina'yı nasıl yendi

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Galatasaray daha Okan Buruk''un istediği Galatasaray değil. Bu gerçek.

Ama şu da gerçek; Buruk her ne kadar istediği takımı tam olarak kuramadıysa da elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanıyor.

Şu andaki kadroya baktığımızda Okan Buruk''un ideal onbiri belli. Bunu Fiorentina karşısında sahaya başlangıçta sürdüğü oyuncularla gösterdi.

Muslera, Leo Dubois, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Van Aanholt, Berkan, Sergio Oliveira, Emre Akbaba, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Seferovic.

Bu onbir hiç de kötü değildi ilk yarıda. Sadece Dubois''in erkenden sakatlanıp oyundan çıkması talihsizlikti.

Ben bu kadroyu değerlendireyim.

Seferovic çok etkili. Yeter ki sakatlanmasın. Demek ki bu sezonun en büyük kozu olacak. Gol atmadı ama atılan iki golde de onun büyük payı vardı. Bir santrforun sadece gol atmakla kalmayacağını, aynı zamanda attıracağını da gösterdi.  Kerem Aktürkoğlu''nun ve Emre Akbaba''nın gollerinin temelini atan isimdi. Galatasaray pamuklara sarsın onu; yeter ki sağlam kalsın.

Kerem bıraktığı yerden devam ediyor. Attığı gol ustalık işiydi. Emre Akbaba da güzel bir dönüş yaptı. Golle de karşılığını aldı. Yerine adam aranıyor ama o sanki bu formayı kolay kolay bırakmayacak gibi.

Galatasaray ilk yarıda sınıfı geçti. İkinci yarıda bol oyuncu değişikliğiyle tempo düştü. Düşen tempoda Fiorentina golü de buldu.

Ama ben ikinci yarıyı değerlendirmeye layık görmüyorum.

Galatasaray eksiklerini gideriyor gibi. Ama bir kez daha uyarıyorum. Okan Buruk''un istediklerini bir an evvel yapın. Zaten ne istiyor ki; bir iki takviye. O zaman çok daha iyi olacak her şey, inanın.

Yazarın Diğer Yazıları