Galatasaray'ın kader günündeki kurtuluş planı

Galatasaray'ın kader günündeki kurtuluş planı

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Ha bu gün düzelir, ha yarın düzelir derken, koca Galatasaray 15. sırada. Şampiyonluk diye ''İmparator'' Fatih Terim''le başladığı sezonda hayatını yardımcı antrenör olarak geçirmiş bir İspanyol, Domenec Torrent''in yönetiminde kader sınavında.

Rakip Göztepe, 16. sırada. Yenerse Galatasaray''la yer değiştirecek! Kimin aklına gelirdi böyle bir durum? Galatasaray''ı bu hale getiren başta Burak Elmas olmak üzere herkesi tebrik ediyorum!

Öyle bir maç ki bugünkü Galatasaray açısından. Tam bir kader sınavı. Hem Burak Elmas''ın, hem de Torrent''in kader günü bugün. Maç bittiğinde, yani saat 20.45''te bambaşka şeyler konuşabiliriz.

Kendisiyle birlikte Burak Elmas''ın da kaderini elinde tutan Torrent''in kazanmak için önce inanması, sonra da futbolcularını inandırması lazım. Yapabilir mi bunu; bilemem.

İlk 6 maçta yapamamış, daha Türkiye''de galibiyet yüzü görememiş İspanyol. 6 maçtaki inadına devam ederse (Trabzonspor maçının ilk yarısı hariç) takım da kötü sonuç alırsa...

Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna! Biletini keserler anında! Bu bilet kesmeyle Burak Yılmaz biraz daha zaman kazanır mı? Sanmam. Çünkü yenilgide Galatasaray''ın düşeceği durum...

Söylemeye dilim varmıyor. Söyleyemem. Kendiniz bakın puan cetveline, kendiniz söyleyin! Peki ne yapması lazım Torrent''in?

Dediğim gibi önce kendisinin inanması, sonra da futbolcuları inandırması lazım. Terim gibi futbolculara gaz verme imparatorunun yerine geldi. Tamam o kadar gaz verebilmesi beklenemez ama yardım alabilir pek ala. Bunu bir düşünsün derim.

Bir kere bu kadroyu Barcelona gibi oynatma sevdasını bir kenara bırakmalı. Göztepe bir kaç hafta iyi sonuçlar aldı ama kırılgan bir yapıya sahip. Ama şimdi "Bu Galatasaray''ı herkes yeniyor, ben niye yenmeyeyim" havasında.

Maça baskılı başlayacağını şimdiden söyleyebilirim. Bu durumda Galatasaray''a uzun toplarla çıkmanın pozisyon getirebileceği ortada. Ortada da ileride kim olacak acaba. Hızlı adam sıkıntısı var çünkü.

Bir Kerem pır pır, gerisi çok ağır. Pulgar''ı sanırım oynatacaktır. Daha ne olduğunu çözemedim ama yine de takıma bir artı katacaktır. Taylan''dan kötü değildir herhalde.

Defanstaki Nelsson-Marcao ikilisiyle bekler Boey ve Ömer arkalarına dikkat etmeli. Sanırım edecektir. Çünkü Göztepe''de Halil gibi, Ndiaye gibi hızlı adamlar olduğunu herhalde birileri onlara söylemiştir.

Kaleci Pena şimdilik iyi gibi duruyor. Ama daha ne olduğu tam olarak belli değil. Ona da bugün çok iş düşecektir.

Aslında taktik teknik olayına girmeye de fazla gerek yok. Çünkü Galatasaraylı futbolcular eğer bu yükün altından da kalkamazlarsa bu Galatasaray ruhunu benimseyemediklerini gösterir, o formaları daha fazla giymemelidir.  

Son bir söz de yine Torrent''e... İlk onbirde Gomis''le tek forvet olarak çıkacaksa olumsuzlukta Mohammed''i kenarda fazla bekletmemeli, çift santrfora dönmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları