‘Gaz pahalı diyenlere kuru fasulye dağıtın’ diyen Turgay Güler’e İYİ Parti’den fasulyeli protesto

‘Gaz pahalı diyenlere kuru fasulye dağıtın’ diyen Turgay Güler’e İYİ Parti’den fasulyeli protesto
Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, doğalgaz ve elektrik faturalarının pahalılığı tartışılırken, nükleer enerji santraline ve HES'lere karşı çıkılmasına yanıt olarak "Vatandaşa kuru fasulye dağıtılsın, herkes kendi gazını kendi çıkarsın" ifadelerini kullanmıştı.

Dursun KURUÇAY- İSTANBUL/ YENİÇAĞ

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı yayınladığı yazılı açıklamada “Öyle ki; bu iktidar cazgırları, 7/24 ekranlarda boy gösteriyor, ayrı ayrı utanmazlık örneği sergiliyorlar. Öyle beyanlarda bulunuyor, öyle yorumlar yapıyorlar ki ne desek ne söylesek az kalıyor bu omurgasızlar için.. Seviye yerlerde, ahlak da akıl da firarda bu omurgasızlarda maalesef…” ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde, katıldığı bir canlı yayında elektrik ve doğalgaz faturalarındaki zamlı tarifeler üzerine söz alan -sözde- gazeteci Turgay Güler, "Kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek." dedi.

Üstelik bu sözleri, isminde ''tarafsız'' nitelemesi bulunan ama tarafsızlıktan bir hayli uzak bir haber programında söyledi.

Biliyoruz ki; doğalgazdan elektriğe, iğneden ipliğe yaptığı zamlarla, milletimizin belini bükmeye adeta ant içmiş AK Parti iktidarında, ne bu yorumlar ne de bu yorumcular ilk değil, son da olmayacak...

Öyle ki; bu iktidar cazgırları, 7/24 ekranlarda boy gösteriyor, ayrı ayrı utanmazlık örneği sergiliyorlar. Öyle beyanlarda bulunuyor, öyle yorumlar yapıyorlar ki ne desek ne söylesek az kalıyor bu omurgasızlar için.. Seviye yerlerde, ahlak da akıl da firarda bu omurgasızlarda maalesef…

Faturalar altında ezilen halkın gerçeklerini göremeyecek, geçim sıkıntısını hissedemeyecek kadar tuzları kuru, gözleri de kapalı bu dalkavukların…

Ve halkı aşağılamak, halkın çilesiyle alay etmek de en büyük eğlenceleri..

Sayı saymayı ancak fasulyelerle yapabilecek kapasitedeki bu yorumcuların, yapacağı yorum da haliyle fasulye gaz hesabına yetmekte!

Millet; cep yakan faturalarla, mutfaktaki yangınla boğuşurken, halk haberciliğinden uzaklaşıp iktidar cazgırlığına soyunan bir sözde gazeteci, "Topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek.” diyebilecek kadar alçalabiliyor. Aslında bu yorumuyla, bir hayli yüksek tarifeden bir akıl tutulması yaşadığını da ispatlamış oluyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), milletle alay eden bu yorumcuları ve buna fırsat veren kanalları asla ve kat''a görmüyor.

Ama aynı RTÜK tarafından, milletin hakkını savunmak için dillendirilen doğrulara ve bu doğruların dillendirildiği kanallara, anında ceza üstüne ceza yağıyor.

Yani, gerçekleri söyleyenlerin, halkın sorunlarını dile getirenlerin her fırsatta sesleri kısılırken, Turgay Güler gibi iktidar cazgırlarının en üst perdeden yorum yapmalarına izin veriliyor.

Vatandaşla alay eden, geçim sıkıntısını görmezden gelen, faturalara gelen zamları, mutfaktaki yangını küçümseyen, iktidara yaranmak için her daim eğilip bükülen bu ve benzeri kişileri de gayrı insani söylemlerini de şiddetle kınıyor, bunları ekranlara taşıyanların da bunlarla beraber gereken cezayı almalarını istiyoruz.

Bilinmesini isteriz ki; ay sonunu getirmek için bin bir mücadele veren halkımızla alay edilmesine asla izin vermeyecek, o zamlar geriye, Turgay Güler ve benzeri omurgasızlar da ekranlardan çekilene dek, her yerde her zeminde bu durumu kınamaya devam edeceğiz. Tüm İYİ''lerin ve kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

İlgili Haberler