Gazeteci olacaklara öğütler. Gazeteci belge ve bilgi ile konuşur. Prof. Ercüment Ovalı'nın son açıklamaları tartışılıyor!

Gazeteci olacaklara öğütler. Gazeteci belge ve bilgi ile konuşur. Prof. Ercüment Ovalı'nın son açıklamaları tartışılıyor!
Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın özel bir yemekte arkadaşlarına yaptığı konuşmaların gündem olmasından sonra Hürriyet gazetesinde çıkan bir haber dikkat çekti.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın özel bir yemekte arkadaşlarına yaptığı konuşma kısa sürede bütün Türkiye'ye yayıldı. Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Prof. Dr. Mete Düren'in paylaştığı konuşma içeriğine göre, koronaya yakalanan Ercüment Ovalı, ciğerlerindeki virüsü kendi ürettiği kokteyl antikor ile iki günde iyileştirdi.

Prof. Dr. Ovalı yemekte arkadaşlarına; “Bizim yaptığımız kokteyl antikor var. Bakanlık buna ruhsat vermedi ama ben korona virüs oldum, 5 gün önce. Akciğerlerim tutuldu, diğer ilaçların etkinliğine inanmıyorum ve reddettim. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. günde evime döndüm” diye bir açıklamada bulundu. 

Bu konuşmayı ilk kez Yeniçağ gündeme getirdi. Konuşmalar daha sonra sosyal medyada yayıldı. Yeniçağ'ın ilgili haberinde Ovalı'nın herhangi bir demeç verdiği belirtilmemişti. Ancak buna rağmen Hürriyet gazetesinden bir muhabirin haberinde Prof. Ovalı'nın ‘Bir toplantıda yaptığım bu konuşma da sanki basına demeç vermişim gibi servis edilmiş’ ifadelerine yer verildi.

Oysa gazetecilik bilgi ve belgeye dayalıdır, Yeniçağ da bu kurallara riayet ederek Ovalı ile ilgili yazışmaların son bölümünü okuyucularını aktardı. Ses kaydı ve yazışmaların diğer bölümü ile ilgili belgeleri yayınlamadı. 
 

470572-001.jpg

 

İlgili Haberler