Orhan Uğuroğlu ABD'nin 4 Temmuz ihanetini yazdı. ABD'ye ''Nota verelim'' diyenlere, iktidar Ne notası müzik notası mı demişti

Orhan Uğuroğlu ABD'nin 4 Temmuz ihanetini yazdı. ABD'ye ''Nota verelim'' diyenlere, iktidar Ne notası müzik notası mı demişti
Orhan Uğuroğlu 4 Temmuz 2003 yılında 11 Türk askerinin başına çuval geçilmesini ve 60 saat sonra serbest bırakılmasını hatırlatarak tepki gösterdi. Uğuroğlu, "Asla unutmayın, unutturmayın." dedi.

4 Temmuz 2003 yılında , Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan 11 Türk askeri ve Türkmen mihmandarları, Peşmerge destekli ABD askerleri tarafından gözaltına alınmışlardı. Başlarına çuval geçirilen, tokatlanan ve hakarete uğrayan 11 askeri görevli Süleymaniye’den alınarak Bağdat’a götürülmüştü. Askerlerimiz, 60 saat sonra serbest bırakılmıştı. Bu olay çuval olayı olarak tarihe geçmişti.

“MÜZİK NOTASI”

Çuval rezaletine, Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Hilmi Özkök, gerekli tepkiyi göstermemişti. Erdoğan, çuval krizinin sürdüğü saatlerde, ABD’ye protesto notası verilip verilmediği sorusu üzerine ilginç bir benzetme yapmıştı:

“Bakın, nota dediğiniz konu müzik notası değildir. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza esince nota verilmez” ifadesini kullanmıştı.

ORHAN UĞUROĞLU HATIRLATARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, çuval olayı olarka tarihe geçen olaya tepki göstererek sosyal medya hesabındna açıklama yaptı.

Uğuroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Büyük Türk Milleti;

Kahpe Amerika''nın 4 Temmuz ihanetini asla unutmayın, unutturmayın...

AKP iktidarının bu ihanet karşısında "Amerika''ya nota verilerek kınansın" çağrısına verdiği şu yanıtını da asla unutmayın, unutturmayın...;

"Ne notası? Müzik notası mı?"

ÇUVAL OLAYI

4 Temmuz 2003’te, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan 11 Türk askeri ve Türkmen mihmandarları, Peşmerge destekli ABD askerleri tarafından gözaltına alınmışlardı. Başlarına çuval geçirilen, tokatlanan ve hakarete uğrayan 11 askeri görevli Süleymaniye’den alınarak Bağdat’a götürülmüştü. Askerlerimiz, 60 saat sonra serbest bırakılmıştı. Bu olay çuval olayı olarak tarihe geçmişti.

Çuval rezaletine, Başbakan Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Hilmi Özkök, gerekli tepkiyi göstermemişti. Erdoğan, çuval krizinin sürdüğü saatlerde, ABD’ye protesto notası verilip verilmediği sorusu üzerine ilginç bir benzetme yapmıştı: “Bakın, nota dediğiniz konu müzik notası değildir. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza esince nota verilmez” ifadesini kullanmıştı.

Korgeneral Ray Odierno, Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde Irak’taki ABD kuvvetlerinin ikinci ismi idi. Operasyon için ABD''nin en önemli millî bayramı olan 4 Temmuz (Bağımsızlık Günü) tarihinin seçilmiş olması, günün cumaya denk gelmesi, bu şartlarda konuyu süratle ve diplomatik tarzda çözüme kavuşturabilecek yetkili Amerikan makamlarına ulaşmanın uzun sürmesi ve Türk askerlerinin bu yüzden 60 saat gözaltında bekletilmeleri, Amerikan askerlerince küçük düşürücü kasıtlı hareketlere başvurulmuş olması, Çuval Hadisesi''nin bir provokasyon olduğu görüşlerinin dile getirilmesine sebebiyet vermiştir.