Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'den efsane konuşma

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'den efsane konuşma
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İYİ Parti grup toplantısında sansür yasasıyla ilgili konuşması alkış tufanı kopardı. İşte ayrıntılar...

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İYİ Parti grup toplantısında sansür yasasıyla ilgili  konuştu.

Meral Akşener, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’i kürsüye davet etti.

Sansür yasasına ilişkin konuşan Nazmi Bilgin''in efsane konuşması şöyle;

"52 yıldır gazeteciyim. Önce bu yasa neden bu hale geldi. Bu yasa bir sansür çorbası. Hâlâ daha bu 20 yılın sonunda ne yazık ki kanun hazırlamayı bile öğrenememişler" ifadelerini kullandı.

Bilgin, "Bütün bu sorunlar haddini bilmez kişilerin başının altından çıkıyor. Biz bu bilgi birikimini mezara götürmek için hazırlamadık. Bizim bilgimiz her zaman bu ülke için emre amadedir. Hafta sonları veya zaman zaman memleketlerinize gidiyorsunuz. Gittiğinizde de gazete bürolarını ziyaret ediyorsunuz. Ama bu kanun çıkarsa eğer şu önümüzdeki 6 ay onları daha sık ziyaret edin. Çünkü bu yasa çıkarsa önümüzdeki 6 aydan itibaren ziyaret edecek Anadolu''da ne gazete ne gazeteci bulabileceksiniz. Anadolu''da bir tek gazete bulamayacaksınız. 

Basın özgürlüğü bu ülkede yaşayan herkes için gerekli. Çünkü basın özgürse demokrasi yeşerir. Basın özgürlüğü olmayan bir ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün değildir.

"Yangın söndürmek için uçak kiralayamadık bunu görmeyin, yoksa sizi hapse atarım" diyebilecekler. Ülkeye bunu yapanlar hesap verecekler. Bizim milli değerlerimizde Atatürk''e hakaret yoktur. Buradan selam olsun istibdada karşı mücadele edenlere. Selam olsun Cumhuriyet’in tüm değerlerini hayatı pahasına koruyanlara. Selam olsun her şeye rağmen basın özgürlüğü için savaş verenlere. Yaşasın hürriyet, yaşasın özgürlük, kahrolsun istibdat, kahrolsun sansür"

İlgili Haberler