TFF Başkanı Büyükekşi'nin iki yüzü ve Beşiktaş takıntısı

TFF Başkanı Büyükekşi'nin iki yüzü ve Beşiktaş takıntısı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Beşiktaş''ın Alanyaspor maçında yaşadığı hakem faciasını bilmeyen yok artık. Pozisyonları bile herkes ezberledi. MHK de kabul etti ki; hakem Yasin Kol''u dinlendirme kararı aldı.

MHK''nin kararından önce Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi gitti federasyona. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi''ye şikayetini de anlattı, kapalı kapılar ardında haklarının yenmesine izin vermeyeceklerini de. "Canımız yanmasın" dedi.

Peki Büyükekşi ne yaptı? Ahmet Nur Çebi''nin yüzüne karşı konuşup, orada masaya yumruğunu vurmak yerine çıktı, bir gün sonra herkesin içindeki toplantıda içeride olanları kendisine göre mikrofona açıkladı.

“Şu hakemi istiyoruz, bunu istemiyoruz gibi yapılan çağrılar bizde karşılık bulmaz arkadaşlar. Böyle bir şey yok. Bizim sistemimiz bunlara izin vermiyor” derken bir de tokat attı masaya. Kimeydi o tokat? Beşiktaşlılara mı, yoksa direkt Çebi''ye mi?

Peki aynı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep FK''nın başkanıyken de hakemlere karşı böyle miydi?

Ne gezer?

O zaman şahindi!

Bakın örnekleriyle açıklayayım. Enteresandır yine Beşiktaş konu. 6 Mart 2021. Beşikta-Gaziantep FK maçı. Beşiktaş 2-1 kazanıyor. Hakem Mete Kalkavan, 90. dakikada Gaziantep lehine bir de penaltı veriyor üstelik. Ancak penaltı kaçıyor. Bir gün sonra Mehmet Büyükekşi konuşuyor. (8 Mart 2021 tarihli gazetelerden):

"İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ancak öyle kırılma anlarında çalınan çalınmayan düdükler var ki ne yazık ki hakemler yine canımızı yaktı. Öyle bir maç düşünün ki karşılaşma boyunca rakibimiz hakeme tek itirazda bulunmuyor. Evet, Mete Kalkavan iyi maç yönetti ama Beşiktaş için geçerli. Tüm kararları rakibimiz lehine verdi. Biz ise maç boyunca adeta yıpratıldık. Yediğimiz ilk golden önce Kenan Özer''e yapılan çok net bir faul var. Hakem o anda faul kararı vermedi. Ancak VAR''dan nasıl bir uyarı gelmiyor. Gerçekten bunları anlayışla karşılamamız mümkün değil. Karşılaşma 0-0''ken Dicko ile bire bir yakaladığımız pozisyonda rakip oyuncu tarafından yapılan net faul var. Bu pozisyonda son adam kuralına göre kırmızı kart olmalıydı. İkinci yarıda Morais''in bileğine yapılan sert harekete bırakın kartı faul bile vermiyorlar. Bu tarz maçlarda böylesine düdüklerin takımların ismine göre verilmemesi gerekiyor. Adalet, adalet, adalet başka bir şey istemiyoruz."

Bu olaydan kısa süre sonra. Malatyaspor-Gaziantep maçı. Hakem Mert Güzenge. 2-2 bitmiş. Malatya''dan bir oyuncu kırmızı kart görmüş. Gaziantep bir golünü de penaltıdan atmış. Buna rağmen 22 Mart''ta Büyükekşi''nin gazetelerde yer alan sözleri de şöyle:

"Bir takımın aleyhine ne kadar hata yapılabilir, onu göstermeye çalıştıklarını düşünüyorum. (Kendileri aleyhine yapıldığına inandığı hataları tek tek sıralıyor). Çok konuşulması gereken bu hakem ve hatası yayıncı kuruluş hatası (Bir pozisyonu göstermediğini ileri sürüyor) konuşulmuyor. Tüm bunlar yaşanırken biz nasıl sessiz kalalım. Yeni Malatyaspor lehine verilen ikinci penaltı kararı gibi bir penaltı ben hayatımda görmedim. Karşılaşmayı VAR hakemi Fırat Aydınus mu yoksa orta hakem Mert Güzenge mi yönetti, bunu tüm Türkiye ne yazık ki anlayamadı. Tek taraflı karar mekanızması olamaz. Bunu kabul etmiyoruz. Bu kararlar neticesinde 12 puanımız çalındı. Tek isteğimiz adalet."

Konuşma daha uzun. İsteyen arşivden bulur.

Sen daha bir yıl önce kulüp başkanıyken hakemleri yerden yere vurup, isyan edeceksin...

Bir yıl sonra TFF başkanı olunca şikayete gelen koskoca Beşiktaş Kulübü Başkanı''nın arkasından olur olmaz laflar edip, masaya yumruk vuracaksın.

Ondan sonra da inandırıcı olacağını sanacaksın. Pes!

Yazarın Diğer Yazıları