Gaziantep FK - Demir Grup Sivasspor: 5-1 (Maç özeti)

Gaziantep FK - Demir Grup Sivasspor: 5-1 (Maç özeti)
Lider Demir Grup Sivasspor, Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep FK'ya 5-1 gibi farklı skorla mağlup olarak şampiyonluk yolunda yara aldı.

Süper Lig'in 20. haftasında lider Sivasspor, Gaziantep deplasmanında Gaziantep FK'yla karşı karşıya geldi. Sivasspor, şampiyonluk yolunda karşılaştığı rakibine 5-1 mağlup olarak ağır yara aldı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 4. ve 44. Maxim, 39. dakikada Muhammet Demir, 78. dakikada Souleymane Diarra ve 86. dakikada Kenan Özer'den geldi. Sivasspor'un tek golünü ise 31. dakikada Hakan Arslan kaydetti. Sivasspor'un puanı 41'de kalırken Başakşehir'le puan farkı ise 2'ye düştü.

Sivasspor, Süper Lig'in 21. haftasında ligin ikincisi Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

MAÇ ÖZETİ

4. dakikada Gaziantep yeni yıldızıyla golü buldu. Kullanılan serbest vuruşta top defanstan sekti. Topu önünde bulan Maxim düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı.
31. dakikada Sivasspor Hakan Arslan'la beraberliği buldu. Sol kanattan Uğur Çiftçi ortasını yaptı, defanstan seken topu Hakan tamamladı.


39. dakikada Gaziantep çok enteresan bir gol buldu. Maxim'in ara pasında Sivasspor savunması topu uzaklaştırmak isterken top Muhammet Demir'e çarptı ve ağlarla buluştu.
44. dakikada Maxim'den harika bir vuruş! Ceza sahasına gelen topu göğsüyle kontrol eden Kayode, pasını müsait durumdaki Maxim'e verdi. Rumen oyuncu önce çalımını attı, ardından sert bir şutla takımını 3-1 öne geçiren golü kaydetti.


78. dakikada Gaziantep farkı 3'e çıkarmayı başardı. Az adamla yakalanan Sivasspor savunması Souleymane Diarra'nın golüne engel olamadı.
86. dakikada Gaziantep'te Kenan Özer, sert bir vuruşla takımının beşinci golünü kaydetti.