Gaziantep'te narkotik operasyonu: 16 gözaltı

Gaziantep'te narkotik operasyonu: 16 gözaltı
Gaziantep'te "torbacı" olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik 830 polisin katıldığı hava destekli "Narko Şahin" operasyonunda 16 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile daha önceden tespit edilen 12 adrese, dün eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bugün de devam eden operasyon kapsamında özel harekat ekipleri, mahalle ve caddelerin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturdu.

İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği ekiplerinin drone ile destek olduğu, helikopter ve dedektör köpeklerinin de kullanıldığı operasyon, kentin farklı noktalarında devam ediyor.

Ekiplerin şimdiye kadar 16 kişiyi gözaltına aldığı operasyon kapsamında, bir miktar uyuşturucu da ele geçirildi.

Operasyonu takip eden Vali Davut Gül, gazetecilere "Narko Şahin" operasyonunun bugün 23''üncüsünü düzenlediklerini aktardı. 

Operasyon kapsamında daha önceden tespit edilen kişilere ilişkin bölgesel çalışmalar yapıldığını ve helikopter ile istihbarat desteği de sağlandığını ifade eden Gül, "Her operasyonda halkın bize yardımcı olduğunu görüyoruz ve bu yüzden onlara teşekkür ediyoruz. Bu operasyonlarla İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu''nun bizlere verdiği talimat kapsamında uyuşturucuyla mücadele kapsamındaki gerekli faaliyetleri yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de operasyon kapsamında 830 personelin görev aldığını ve tüm teşkilatın çalışmaya katıldığını belirterek, "Geniş çaplı bir operasyon yapıyoruz. Bölgeleri ablukaya aldık. Gaziantep halkına sonsuz teşekkür ediyoruz çünkü bizim yaptığımız bu çalışmalara güç ve destek veriyorlar." diye konuştu.