Van kedisi gibi muhtar

Van kedisi gibi muhtar
Gaziantep'in Nizip ilçesinin Günaltı Mahallesi'nin Muhtarı Mahmut Bozkurt, biri mavi, diğeri kahverengi olan gözleri ile dikkat çekiyor. Bozkurt, seçimleri de göz renklerinin farklı olması nedeniyle kazandığını ifade ederek "Görenler bana 'Van kedisi' yakıştırması yapıyor. Ama artık alıştım, insanların bu duruma şaşırması artık beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Nizip''e ilçesinin Günaltı Mahallesi’nin muhtarı Mahmut Bozkurt''un, bir gözünün kahverengi, diğer gözünün ise mavi olması sebebiyle gittiği her yerde dikkatleri üzerine topluyor. Anne ve babası ile kardeşlerinin gözlerinin normal olduğunu söyleyen Bozkurt, bu özelliği ile mahallede çok sevildiğini ve 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde muhtarlığı kazandığını ifade etti. Zaman zaman Van kedisine benzetildiğini söyleyen muhtar Bozkurt, yolda yürürken gözlerini fark edenlerin fotoğraf çektirme taleplerini de geri çevirmiyor.

''GÖZLERİM İÇİN OY VERDİLER''

Muhtar adayı olduğunda gözlerinin farklı olması sebebiyle oy aldığını söyleyen Mahmut Bozkurt, "Göz renklerimin biri mavi, diğeri ise kahverengi. İlkokul, ortaokul ve lise çağlarından bu yana göz renklerim insanların dikkatini çekiyor. O zamanlar öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarımın ilgisini çekiyordum. Benimle zaman zaman fotoğraf çektiriyorlardı. Askerlik döneminde de aynı şekilde komutanlarım, komutanlarımın eşleri dikkat çekici bulup fotoğraf çektiriyorlardı. 2019 yılında gerçekleştirilen muhtarlık seçimlerinde ise bir vatandaş yanıma gelip ''sırf göz renkleriniz için size oy vereceğim'' dedi. O zaman muhtar seçildim. Mahallede zaman zaman gözlerimle ilgili ''Van kedisi gibisin'' diye benzetmede bulunuyorlar. Ben de bu durumdan dolayı hiç şikayetçi değilim, aksine böyle gözlerim olduğu için şükrediyorum" ifadelerini kullandı.

Günaltı Mahallesi sakinleri de göz renklerinin farklılığı ile dikkat çeken muhtardan memnun olduklarını belirtti. (DHA)