Özbekistan'da "Asırlar Sedası"

Özbekistan'da "Asırlar Sedası"
Özbekistan'da "Asırlar Sedası"

Özbekistan'ın Nevai vilayetine bağlı Sarmışsay bölgesinde "Asırlar Sedası" 6. Folklor ve Kültür Festivalibaşladı. Özbekistan

Özbekistan'ın Nevai vilayetine bağlı Sarmışsay bölgesinde "Asırlar Sedası" 6. Folklor ve Kültür Festivalibaşladı. Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın başkanı olduğu Özbekistan Sanatı ve Kültürü Forumu Vakfı ile UNESCO Taşkent Ofisitarafından organize edilen festivale, folklor ekipleri, moda tasarımcıları, el sanatları ustaları ve aşçılar ile çok sayıda davetli katılıyor. Halk oyunları, geleneksel at yarışı "kopkarı", spor aktiviteleri, koç ve horoz dövüşleri, cambaz gösterileri ile yemek yarışmalarının yer aldığı festivalde, el sanatları sergisi açılacak, milli kıyafet defilesi ve konserler düzenlenecek. Festival çerçevesinde ayrıca, Buhara şehrinde "Mimari Epigrafi" konulu uluslararası konferans düzenlenecek. İki gün sürecek festival çerçevesinde, davetlilere Özbek pilavı ikram edilecek.


Mustafa Sandal festivalin onur konuğu

 

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla festivalin onur konuğu olarak Özbekistan'a gelen ünlü sanatçı Mustafa Sandal, bugün Taşkent'teki Türkistan Sanat Sarayında yapılacak festivalin galasına katılacak. Sandal, yarın ise Nevai vilayetine giderek Sarmışsay yerleşkesinde düzenlenecek festivalin kapanış töreninde sahne alacak. Mustafa Sandal, bugün ayrıca, Taşkent'te yerli ve yabanı gazeteciler içinbasın toplantısı düzenleyecek.