Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün: Özdağ ve Uğuroğlu'na saldırılar aynı merkezden yapıldı

Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün: Özdağ ve Uğuroğlu'na saldırılar aynı merkezden yapıldı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve parti yönetim kurulu üyeleri Selçuk Özdağ’a yönelik gelişen saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Üstün, Özdağ'a saldıranların serbest bırakılmasını eleştirerek, “Aynı gün 3 saldırı gerçekleşti. Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu ve Avşin Hatipoğlu’a yönelik saldırılar yapıldı. Bu saldırıların aynı merkezden yapıldığından mı çekiniliyor? Bırakın olaylar aydınlansın” ifadelerini kullandı.

Halil YATAR - YENİÇAĞ / Ankara

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve parti yönetim kurulu üyeleri Selçuk Özdağ’a yönelik gelişen saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ayhan Sefer Üstün yaşanan süreci aktararak sanıkların serbest bırakılmalarını eleştirirdi. Selçuk Özdağ ise son zamanlarda 15 gazeteci ve siyasetçinin saldırıya uğrandığını belirterek. “Son zamanlarda siyasetçi ve gazetecilere yönelik 15 saldırı gerçekleşti. Ortak noktaları MHP ve Dr. Devlet Bahçeli’yi eleştirmeleri. Muhalefeti susturmaya yönelik yapılan bu saldırılar sonuç vermeyecek. Herkesin konuşabildiği, demokratik Türkiye bizim iktidarımızda gerçekleşecek” dedi.

Süreci anlatan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sefer Üstün, “Aynı gün 3 saldırı gerçekleşti. Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu ve Avşin Hatipoğlu’a yönelik saldırılar yapıldı. Bu saldırıların aynı merkezden yapıldığından mı çekiniliyor? Bırakın olaylar aydınlansın” ifadelerini kullandı.

Selçuk Özdağ ise şöyle konuştu: “Yapılan bu saldırılar sistematik. Bu saldırıların tamamı muhalefeti susturmak için yapılmıştır. Yapılan saldırılar hanımlarının yanında, cami içerisinde ve hep arkadan yapılmıştır. 5, 10 kişi tarafından saldırılmış. En ilginç olanı ise tüm saldırıların adli saldırı olarak kabul edilmesidir. Hem kolluk hem de adliye bu konularda yetersiz kalmıştır. Çünkü buralara siyasi müdahaleler yapıldı. Mesela bir MHP Milletvekili Hacı Bayram Camiisinde bir tören katıldığında güvenlik görevlisi ile nahoş bir olay yaşanmıştı. O güvenlik görevlisi evinin önünde dövüldü.

Karakola giden ANKA Genel Müdürü karakolda saldırıya uğradı. Bazı siyasiler devreye girdiler. Bunların hepsi muhalefeti susturmak, basın özgürlüğüne ket vurmak amaçlı yapılmış saldırılardır. Saldırıya uğrayanların hepsinin ortak özelliği Devlet Bahçeli’yi eleştirmek. Bana yönelik saldırıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepkisel olarak ifade etmişti. Bütün bu saldırılar tepkisel mi? Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bırakın kıyamet kopsun ama adalet yerini bulsun söylemlerinde bulunmuştu. Şimdi adalet yerini bulduğunu düşünüyor mu? Adalet Bakanının savcısı tehdit edildi ses çıkarmadı”