Gelin ve kayınvalidesinden bıçaklı eylem. Atatürk büstüne çıktılar

Gelin ve kayınvalidesinden bıçaklı eylem. Atatürk büstüne çıktılar
Balıkesir Edremit'te uyuşturucu bağımlısı yakınlarından şiddet gördüğünü iddia eden iki kadın ellerindeki bıçaklarla Atatürk Anıtı'na tırmanarak eylem yaptı. Zaman zaman kendilerini kesmekle tehdit eden kadınlar, polisin uzun süren ikna çabalarının ardından ellerindeki bıçakları bırakarak anıttan indi. 

Kemal ÖZGÜLER/ YENİÇAĞ BALIKESİR

Alınan bilgiye göre uyuşturucu bağımlısı Samet S. (32) isimli şahsın şiddetine maruz kalan annesi Atiye S. (60) ve eşi Hayel S. (30), Edremit Cumhuriyet Meydanı''nda bıçaklı eylem yaptı. Anne Atiye S. elinde bıçak ile “Keseyim mi? Ölmekten korkmuyorum. Tak etti canıma” diyerek isyanını dile getirdi. Seslerini duyurmak için bıçakları boğazlarına dayayarak bağıran kadınlar, polisin ikna çabaları sonrasında çıktıkları Atatürk büstünden indirildi. Kadınların yakınları gazetecilere yaptıkları açıklamada, Samet S.''nin tüm aile fertlerine şiddet uyguladığını, eşiyle annesinin ise şahsı tedavi ettirmek için her türlü başvuruda bulunduklarını ancak yardım alamadıklarını öne sürdü.

İki kadın daha sonra ifadelerinin alınması için Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü''ne götürülürken konuyla ilgili  soruşturma başlatıldı.