Gençlerin halini merak mı ediyorsunuz işte böyle

Gençlerin halini merak mı ediyorsunuz işte böyle
Tüylü Mikrofon isimli YouTube kanalında yayınlanan bir röportaj izleyenlerde adeta soğuk duş etkisi yarattı. 18 yaşındaki gencin isyanı dikkat çekti.

18 yaşındaki genç cüzdanın içini gösterdi

İzmir Karşıyaka’da Tüylü Mikrofon YouTube kanalının sokak röportajında konuşan 18 yaşındaki bir gencin isyanı sosyal medyanın gündemine oturdu.

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem''in de Twitter hesabından paylaştığı video kısa sürede viral oldu.

Erdem, söz konusu videoyu, "AKP iktidarının 20 yılın sonunda evlatlarımıza reva gördüğü hayat Cepte haftalık 20 lira, sırtta liseden kalma tshirt ve kendi vatanından gitmek isteyen gençler! Fazla söze gerek yok, videodaki evladımız durumu en iyi şekilde anlatmış" notuyla paylaştı.

"BABAMA NASIL DEYİM BU KADAR BORDUN İÇİNDE..."

Ekonomik sıkıntıların ve işsizliğin çekilmez bir noktaya geldiğini ve Suriyelilerin, Katarlıların sevildiğini söyleyen genç, “Ülkemizin insanlarına insan muamelesi yapsınlar” dedi.

18 yaşında olduğunu ve cebinde sadece haftalık harçlığı olan 20 TL’si olduğunu söyleyen genç, babasının sadece bir ev için kredi çektiğini ve bunu 10 yıl ödemek zorunda olduğunu söyledi.

Yönetimin değişmesi gerektiğini ve kendisi gibi olanların sesinin duyulmadığını söyleyen genç, “Gençler çalışmıyor diyorlar, nerede çalışmıyor.
Ben Urla’ya gidip garsonluk yapıyorum harçlık için.
Ben lisenin verdiği tişörtü giydim çıktım bugün. Başka bir şey yok…
Ben babama nasıl deyim bu kadar bordun içinde.
Oğullarınız yurt dışında okuyor.
Bitmeyen servetleri var.
Benim babamın bana bırakacağı sadece bir evi var.
Bir motorum vardı kafede garsonluk yaparak aldım.
Devlet dairesi bahçesinde yıkamak istedim, babam; ‘O devletin suyu’ dedi.
Ben bu şekilde büyütüldüm.” 
diye konuştu.

Ülkeyi terk etmeyi düşündüğünü söyleyen genç Almanca dersi aldığını söyledi.

170 euro kurs ücreti ödediğini söyleyen genç, “Bu 170 euro onla çarpılıyor, ben bu ülkede yaşamak zorunda mıyım?” diye sordu.