GSB duyurdu: 923 sözleşmeli personel alınacak

GSB duyurdu: 923 sözleşmeli personel alınacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yayımlanan ilana göre 81 ile 923 sözleşmeli personel alınacak. Başvuru şartları da açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı ve gençlik çalışanı alımı kılavuzu yayınlandı. Yayınlanan kılavuza göre gençlik çalışanı, spor uzmanı ve psikolog alımı yapılacak. İlana göre, 81 ile toplamda 923 sözleşmeli personel alınacak. 

Bakanlıktan yayımlanan ilanda:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde Bakanlığımız taşra teşkilatı İl Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puan sırası esas alınarak spor uzmanı, gençlik çalışanı ve psikolog boş pozisyonları için belirlenen ek-1 sayılı kontenjan dağılımı listesinde belirtilen boş kontenjan sayısının üç (3) katı kadar çağırılacak adaylar arasından sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre tam zamanlı “4/B Sözleşmeli Spor Uzmanı, Gençlik Çalışanı ve Psikolog” alımı yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

KADRO DAĞILIMI İSE ŞU ŞEKİLDE:

NASIL BAŞVURU YAPILACAK

Adaylar başvurularını, 24 Ocak 2022 (10:00) ile 28 Ocak 2022 (17:00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklar.

ŞARTLAR İSE ŞU ŞEKİLDE:

Spor Uzmanı pozisyonları, Gençlik Çalışanı pozisyonları ve Psikolog pozisyonları için yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak gerekiyor.

Gençlik Çalışanı pozisyonu 5. Grup için Bakanlık tarafından verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olma şartı aranıyor.