Darp ve taciz iddialarının odağındaki Tarihi Eminönü Kahvecisi Yeniçağ'a konuştu

Darp ve taciz iddialarının odağındaki Tarihi Eminönü Kahvecisi Yeniçağ'a konuştu
Sosyal medyada Gökçe isimli bir kullanıcı Üsküdar'da bulunan Tarihi Eminönü Kahvecisi çalışanları tarafından darp edildiğini iddia etti. Taciz iddiasıyla suçlanan kahveci Yeniçağ’a konuştu.

YENİÇAĞ/ AYŞE MEMİŞ 

Twitter’da Gökçe isimli bir kullanıcı erkek arkadaşıyla Tarihi Eminönü Kahvecisi çalışanları tarafından darp edildiklerini iddia etti. Üsküdar Vapur İskelesi’nden çıkıp erkek arkadaşı ile evine doğru yürüyen 24 yaşındaki bir kadın 11 Kasım gecesi Tarihi Eminönü Kahvecisi sahiplerinin ve çalışanlarının saldırısına uğradığını iddia etti.

Gökçe isimli kullanıcı, “Oldukça saldırgan bir tavırla burada camiler var siz burada böyle sarılamazsınız diyerek hakaret etmeye, siz Müslüman değil misiniz gibi sözlerle bizi taciz etmeye başladılar.” diye iddia etti.

Gökçe isimli kullanıcı olayı şu sözlerle anlattı:

“Üsküdar''da ikamet eden 24 yaşında bir kadın öğrenciyim. 11 Kasım 2021 tarihinde saat 00.50''de erkek arkadaşımla birlikte Üsküdar vapur iskelesinden evimize doğru yürüdüğümüz sırada, Tarihi Eminönü Kahvecisi isimli işletmede oturmakta olan iki şahsın mekandan kalkıp bize doğru gelerek sokakta sarılmamız ve el ele yürümemizle ilgili hakaret içeren sözlü tacizlerine maruz kaldık.

“BURADA CAMİ VAR SARILAMAZSINIZ”

Şiddeti engellemek amacıyla araya girmeye çalışan ben ve özellikle de erkek arkadaşım bu kişi tarafından darp edilirken iki üç kişinin daha müdahale etmesiyle toplam dört kişinin şiddetine uğramaya başladık. Bağırarak çevreden yardım istemem ve ayırmaya çalışmam üzerine saldırganlardan biri kollarımdan tutarak beni sürüklemeye başladı ve bu sırada erkek arkadaşım diğer 3 kişi tarafından darp edildi. Olay sorasında yalnızca kendimizi darbelerden korumaya çalıştık. Civardaki belediye temizlik işçilerinin yardıma gelip ayırmasıyla kurtulup hem polisi aradık hem bekçileri bulup olayı anlattık. Bekçilerden yardım istediğimiz sırada bu defa yine Tarihi Eminönü Kahvecisinden çıkan ve işletmeci olduğunu düşündüğümüz kişi araya girip yürüyün buradan uzaklaşın ben buranın esnafıyım gibi söylemler ve çeşitli hakaretlerle bize yeniden sözlü olarak saldırdı.

“BİZ ZATEN HEP UYARIYORUZ”

Ertesi gün polisin kamera incelemesi ve araştırması sonucu saldırganların tamamının bu işletme ve onların mahalleden çevresi olan kişiler olduklarını öğrendik. İfadeye gelen Eminönü Kahvecisi çalışanlarından biri bizi darp olayı öncesinde sözlü tacize maruz bırakan kişinin ‘Hakan abi’ diye bahsettiği kişi olduğunu ve Hakan abisinin niyetinin yalnızca ahlaksızlığı engellemek olduğunu belirterek, polislere, ‘Abi sen olsan sen de uyarırsın herkesin içinde af edersin sarmaş dolaş görsen, biz zaten hep uyarıyoruz kimse bu arkadaşlar gibi sorun çıkarmıyor’ diyerek uğradığımız tacizi kendilerine nasıl hak gördüklerini ve sistematik şekilde herkese uyguladıklarını pişkinlikle beyan etti.

ÇALIŞAN İDDİALARI YALANLADI

İddiaların odağındaki Üsküdar Tarihi Eminönü Kahvecisi ile konuştuk. İddiaları yalanlayan çalışan, “Arka sokakta alkollüydüler, birbirlerine vuruyorlardı sonra sevişmeye başladılar. Biz de insanlık namına gittik neden kavga ediyorsunuz dedik. Burada cami var neden sevişiyorsunuz diye uyardık” diye konuştu.

Herhangi bir darbın söz konusu olmadığını söyleyen çalışan “Bunlar sapmışlar, kameralar var bekçiler bizim başımızdaydı kim kime ne yapar bu devirde ya. “dedi.

“BİZİ İFADEYE GÖTÜRMEDİLER”

Olay anına bekçilerin denk geldiğini olayı anlattıklarını ve konun orada kapandığını iddia eden çalışan, “Bizi ifadeye götürmediler ki bizlik bir durum yoktu.” diyen kişi olaydan sonra birkaç çalışanın ifadeye gittiğini belirtti.

Çalışan elinde kamera kayıtlarının olduğunu söylese de görüntüleri göndermeyi kabul etmedi. Öte yandan çalışan Tarihi Eminönü Kahveci’sinin bu şekilde anılmasından üzüntü duyduklarını söyledi.

Gökçe isimli kullanıcını tweetleri: