Google Chrome'un logosu değişti. Yeni tasarım nasıl görünüyor

Google Chrome'un logosu değişti. Yeni tasarım nasıl görünüyor
Google Chrome 100 güncellemesi gerçekleşti. Chrome’un yeni versiyonunun tasarımı ve önemi...

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; Google’ın internet tarayıcısı Chrome 99’un piyasaya yaklaşık bir ay önce sürülmüştü ve bu, Chrome 100‘ün nihayet tüm kullanıcılara açılacağı anlamına geliyor. Yeni güncelleme, Chrome’un üç rakamlı sürüme geçmesi yüzünden bazı web sitelerini bozma potansiyeline sahip olsa da, Google için dönüm noktası olacak gibi görünüyor.

13.5 yıllık bir deneyimin sonucu olarak ortaya çıkan Google Chrome 100 güncellemesi ile önemli bir değişiklik daha yaşanacak. Google, uzun bir aranın ardından Chrome logosunu değiştirmeye karar verdi. 

Google Chrome 100 güncellemesi neden çok önemli?

Google, internet tarayıcısı Chrome’u 100. sürümüne nihayet güncelledi. Birkaç teknik detay ve logonun sadeleşmesine ek olarak Chrome’un yeni versiyonu binlerce web sitesini erişilemez hale getirebilirdi. Ancak Google, üç haneli sürüm ile yaşanabilecek olası sorunu çözmeyi başardığına inanıyor.

Web sitelerin yeni Chrome 100 sürümüyle bozulmaması için birtakım düzeltmelerin yapıldığını söyleyen Google ekibi, geliştiricileri ve site sahiplerini, web sitelerini yeni Chrome sürümünü kullanarak test etmelerini istedi.

Google Chrome 100 ile gelen bir diğer önemli özellik ise tek bilgisayara bağlı birden fazla ekranın, farklı şekillerde kullanılmasını sağlayan bir API oldu. Çok Ekranlı Pencere Yerleştirme API‘ı isimli bu özelliğe örnek olarak Google, bir ekrana Google Slaytlar’ı diğer ekrana ise konuşmacı notlarını yerleştirdi.

Chrome 100 halihazırda indirilebilir durumda. Eğer tarayıcınız otomatik olarak güncellenmezse Yardım > Google Chrome Hakkında bölümünden güncellemeyi kontrol edebilirsiniz. Bir sonraki Chrome sürümü olacak Chrome 101’in ise 26 Nisan’da sunulması bekleniyor.

İlgili Haberler