G.O.R.A filmi gerçek oldu. Uzaya ışınlandılar

G.O.R.A filmi gerçek oldu. Uzaya ışınlandılar
NASA'dan tarihte bir ilk daha gerçekleştirildi. G.O.R.A filminde yer alan hologramla ışınlanma durumu gerçek oldu. Uluslararası Uzay İstasyonu'na NASA uçuş doktoru Dr. Josef Schmid, AEXA Aerospace CEO’su Fernando De La Pena Llaca ve ekiplerini ISS’e ‘holoport (holo ışınlama)’ etmeyi başardı.

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; hologram teknolojisinin ilk olarak G.O.R.A filminde görmüş olanlar için açıklama geldi. Yavaş yavaş bu bilim kurgu filminin sahnesi gerçek olmaya başlıyor. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu ile Dünya arasında hologram olarak bildiğimiz teknolojiyle iletişim kurmayı başardı.

Bu başarı, geçtiğimiz yıl ekim ayında gerçekleşmişti. Ancak bu durum ve amacını yeni paylaşıldı.

NASA, bu teknoloji sayesinde uçuş doktoru Dr. Josef Schmid, AEXA Aerospace CEO’su Fernando De La Pena Llaca ve ekiplerini ISS’e ‘holoport (holo ışınlama)’ etti.

HEM GÖRÜNTÜLÜ HEM DE SESLİ GÖRÜŞME YAPILDI

İletişim ve Microsoft’un Hololens Kinect kamerası ve Aexa tarafından geliştirilen özel bir yazılıma yer veren standart bir bilgisayar ile gerçekleşti. Bu iletişim boyunca Avrupa Uzay Ajansı astronotu Thomas Pesquet ve bilim insanları, canlı bir şekilde görüntülü ve sesli olarak iletişim gerçekleştirdi.

NASA, paylaştığı açıklamasında teknolojiyi özel medikal, psikiyatri/aile toplantılarında ve uzay istasyonuna ‘VIP’lerin konuk olması için kullanacaklarını paylaştı. Gelecekteyse teknolojiye artırılmış gerçeklik fonksiyonunun ekleneceği ve böylece ISS’e sanal ortamdan konuk olanların, gerçek zamanlı olarak ISS içinde dolaşmalarının sağlanacağı paylaşıldı. Bu sebeple gündelik yaşamda da hologramları belki de görebilmek artık mümkün oluyor.

 

İlgili Haberler