Güney Kore’den Tesla’ya yanıltıcı veri soruşturması

Güney Kore’den Tesla’ya yanıltıcı veri soruşturması
Şirketin bazı modellerdeki pil performansını abarttığını belirten KFTC, soruşturmanın bu nedenle açıldığını açıkladı.

Tesla, Güney Kore’de yanıltıcı veri soruşturması ile karşı karşıya

ShiftDelete - Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC), Tesla’ya şirketin bazı modellerin menzilinde yanıltıcı olduğu için soruşturma açtı. Resmi verilerin sadece belirli koşullarda sağlanabildiğini belirten KFTC, şirkete ceza kesmek için soruşturmayı genişletecek.

Otomobil üreticileri, genellikle optimum koşullara göre hesaplama yaparak teknik veri elde ediyor. İçten yanmalı motorlarda yakıt tüketiminin de benzer şekilde hazırlanarak ortalama tüketimin hesaplandığı biliniyor.

Tesla, kaç adet otomobil sattığını açıkladı!

Tesla, Güney Kore’de yanıltıcı veri soruşturması ile karşı karşıya

Adil Etiketleme ve Reklamcılık Yasasını ihlal ettiği iddia edilen Tesla, Model 3’ün teknik verilerinde aracın 528 km menzile sahip olduğunu belirtiyor. Ancak KFTC, sıcaklığın donma noktası altına düştüğünde elektrikli aracın menzilinin azalacağına dikkat çekiyor. Menzilin, resmi veriler ile pratikte farklılık göstereceğini belirten komisyon, şirkete para cezası kesecek.

Şirketin bazı modellerdeki pil performansını abarttığını belirten KFTC, soruşturmanın bu nedenle açıldığını açıkladı. Ajans, cezaları belirlemek ve Tesla’nın ihlallerini kapsamlı incelemek için bir toplantı düzenleyecek.

KFTC, şirkete para cezası verilip verilmeyeceğini belirlemek için Tesla’nın mevduatını da inceleyecek. Güney Korede’ki elektrikli ürün satın alma yönetmeliğine göre, müşteriler çevrimiçi sipariş için 83 dolar depozito ödemek zorunda. Depozito ücretlerinin Tesla mevduatlarında durup durmadığı araştırılıyor.

Musk, 2021’de 16.4 milyar dolar değerinde toplam 15.7 milyon Tesla hissesi sattı. Bağışlanan hisse senerleri dahil, toplam 20.7 milyon hisseyi elinden çıkardı. Şu anda 172.6 milyon Tesla hissesine sahip olan Musk, yüzde 17 hisse oranı ile şirketin en büyük bireysel hissedarı konumunda.