Güney Kore'de bir TV Atatürk'ü 09.05'te böyle andı. Bizde 09.05’i oturarak sunanlara kapak olsun

Güney Kore'de bir TV Atatürk'ü 09.05'te böyle andı. Bizde 09.05’i oturarak sunanlara  kapak olsun
Güney Koreli haber spikeri, dün sabah haberleri sunmaya başladığında saat 09.05'u gösterince reji Atatürk'ün ölüm yıldönümü haberini ekranlarına taşıdı. Spiker "Haberleri sunmaya ayakta başlamak istiyorum" diyerek ayağa kalkması duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Spiker Atatürk'ten övgüyle söz ederek adının verildiği tarihi yeri de açıkladı.

Güney Kore'de de Atatürk'ün ölüm yıldönümü unutulmadı. Güney Kore'nin bir televizyon kanalının rejisi dün saat 09.05'te Atatürk haberine yer verdi. Haberleri sunan spiker söze "Haberleri sunmaya ayakta başlamak istiyorum. Çünkü" diyerek ayağa kalkması duygu dolu anlar yaşattı.

Spiker "Bu sabah Türkiye İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'ndaki bir ölüm tüm Türk halkını çok üzdü. Bu sabah saat 09.05'de Türkiye'nin kurucusu hayata gözlerini yumdu. Tam bu saatte Türk halkı kendilerini bağımsızlığı veren Atatürk için ayakta saygı duruşunda bulunuyorlar. Türk lideri hakimiyeti Osmanlı padişahından alıp, Türk halkına vermişti. Yeni modern bir ülke kurmayı başarmıştı. Bugün Atatürk'ün adı İncheon Bupyung Park'ta bir tarihe alana verildi" diyerek diğer habere geçti.

Güney Kore'de spikerin Atatürk haberine ayakta sunması büyük tekdir görürken, biz ise oturarak sunulması eleştirildi.

İsmini vermek istemeyen bir kişi "Atatürk olmasa Türkiye diye bir ülke olmazdı. Atatürk'e ne keder saygı duysak ne kadar minnet etsek hakkını ödeyemeyiz. Ona olan sevgimiz hiç bir zaman bitmeyecek. Ama Türk televizyon kanallarının çoğu ona gerekli değeri göstermeyip, laf olsun diye haber bültenlerine koyuyor. Kimse şu Güney Koreli spiker kadar olamadı" diye görüş bildirdi.