SKANDAL TEKLİF

SKANDAL TEKLİF
SKANDAL TEKLİF

Milli takımların başına getirilmek istenen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören zirve top

Milli takımların başına getirilmek istenen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören zirve toplantısı yaptı. İkilinin resmi bir konuyu görüşmek için evde buluşması yadırgandı. Terim’in açıklamasına göre toplantıdan net bir karar çıkmadı.

 


Abdullah Avcı’nın istifasının ardından yerine getirilmesi planlanan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören dün sabah bir araya geldi. Toplantdıda ayrıca  TFF 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, başkan yardımcısı Ufuk Özerten ile eski başkan yardımcısı Göksel Gümüşdağ da hazır bulundu. Sarı-kırmızılı kulüp ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Terim, sabah erken saatlerde Demirören’in evine gitti. 08:30’da başlayan kritik toplantı 2 saat sürdü. Sözleşmeli birisine yapılan teklifin skandal olarak nitelendirildiği görüşme hakkında bir açıklama yapılmadı ancak Terim’in G.Saray’ın internet sitesinden verdiği bilgilere göre, toplantıda net bir kararın alınmadığı ortaya çıktı. Demirören toplantı sonrası yaptığı açıklamada,  görüşmenin içeriğine değinmedi ve Galatasaray’ın kararını beklediklerini ifade etti. 

 


Tepkilere neden oldu

 


A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için 1 numaralı aday olarak gösterilen Cimbom’un teknik patronu Fatih Terim’in TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in federasyon yerine başkan Demirören’in evinde buluşması yadırgandı. Önceki akşam federasyon başkanı Yıldırım Demirören’in, başkan Ünal Aysal’ı arayarak Fatih Terim’le görüşmek için izin aldı. Demirören de Terim’i, görüşmeyi gerçekleştirmek üzere kendi evine çağırdı. İkili evde buluştu ancak kritik randevunun resmi makam yerine evde yapılması spor kamuoyunca skandal olarak yorumlanırken, sosyal medyada  tepkilere neden oldu. Ayrıca Galatasaray taraftarı Florya’da TFF’ye tepki gösterdi. Terim’in evden ayrılmasının ardından toplantıya katılan Servet Yardımcı, Ufuk Özerten ve Göksel Gümüşdağ, Demirören ile bir süre görüştü.

 


Son söz Aysal’ın

 


TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in, Fatih Terim ile yaptığı görüşmede tecrübeli teknik adama 4 yıllık teklifte bulunduğu ileri sürüldü. Edinilen bilgilere gör, yaklaşık 2 saat süren kritik toplantıda Fatih Terim’in, başkan Yıldırım Demirören’e “Ünal Bey’le konuşun. Onun vereceği yanıta göre ben de kararımı vereceğim” cevabını verdiği ifade edildi. Yıldırım Demirören’in Hisar Konakları’ndaki evinde gerçekleşen toplantıda konuşulanlar sır gibi saklanırken, Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Fatih Terim’in görüşmesini sosyal medyada değerlendirdi. Kılıç, “TFF Başkanı, teknik direktör Fatih Terim ile Milli Takımlar için görüştü. Alınacak kararın Türk Futbolu için hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Aysal’dan kriz sinyali

 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’le görüşen Fatih Terim, toplantı sonrası yaptığı açıklamada camiayı rahatlatırken, başkan Ünal Aysal ise Reha Eken’in cenazesinde yeni bir kriz çıktığını vurguladı. Çelişkili açıklamalar yapan ikiliden teknik direktör Fatih Terim kulübün resmi internet sitesinden, “Galatasaray’ı damarlarında hisseden, her zaman olduğu gibi Galatasaray’ı yaşayan ve yaşamaya devam edecek olan, milli takımla adının anılması her Türk antrenör için gurur vesilesidir. Ancak kendini Galatasaray’a adamış birinin G.Saray’dan vazgeçeceğine inanmak gerçek dışıdır. Galatasaray beni bırakmadıkça Galatasaray’ı bırakmayacağımın altını çizerim” diye konuştu.

 


Yeniden konuşacağım

 


Buna karşılık sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal ise “Yeni bir krizimiz oldu. Hayatımız kriz çözmekle geçiyor. Aslında bu konuyu bana değil, Fatih hocaya sormanız lazım, o ne düşünüyor diye. Kendisiyle konuşacağım. Milli takıma zaman ayırabilecek mi, şartlar uygun mu, bu konuları konuşmamız lazım. Daha fazla söyleyecek bir şeyim yok. Fatih hocanın fikrini almam çok önemli” şeklinde Terim ile aralarında bir sorun olduğunu ima eden  ifade kullandı.

 

İKİ GÖRÜŞ

 

Daha önce neredeydi!
Talay Erker (Spor yazarı)

 


Fatih Terim’in milli takımın başına getirilmesi son derece yanlış. Bu işler günlük ve saatlik işler değil. Terim birini seçmeli o da G.Saray olmalı. İkisini de tercih ederse işler yürümez. Fatih Terim’e böyle bir teklif yapılması, Terim’in de kabul etmesi son derece yanlış. Toplantının evde yapılması bir başka yanlış. Milli takım ateşe düştü böyle bir plan yapılıyor. Zaten Yıldırım Demirören baştan itibaren hatalı kararlar aldı. Milli takım küme düştü diye Terim’e sarılıyorsa yine yanlış yapılmış olur. Fatih hoca boştayken neredeydi. TFF ile G.Saray’ın arası bu kadar kötü iken, böyle bir teklifi yapılması düşündürücü. Ben bunu G.Saray’a komplo kuruluyor olarak algılarım.”

 

Baştan sona yanlış
Ziya Şengül (Spor yorumcusu)

 


Fatih Terim’in hem milli takımı, hem Galatararay’ı çalıştırması doğru değil. Fatih hoca milli takımı mı düşünecek, yoksa Galatasaray’ı mı!.. Dünyada böyle bir uygulama var mı yok mu bilmiyorum ama, burada büyük sıkıntı var. Çünkü her iki takımın da büyük hedefleri var. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda mücadele edecek olan bir takım. Milli takım da aynı şekilde yoğun bir program içerisinde. Önünde veda etmek üzere olduğu bir turnuva var. Bu nedenle Milli takımın başına Fatih Terim’in yerine boşta olan kariyerli başka bir hoca getirilsin. 

 

“Kurtarıcı Fatih Terim mi?”

 

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav da Fatih Terim’in Galatasaray ile A Milli Futbol Takımı’nı birlikte çalıştıracağı yönündeki gelişmelere tepki gösterdi. Cavcav yaptığı açıklamada, “Başarıyı düşünenler, bir insana da bu kadar yüklenilir mi diye kendilerine sormalılar. Doğrusu ben şüpheliyim. Planlamanı yanlış yapacaksın, gerekli önlemleri zamanında almayacaksın sonra da ’Fatih bizi kurtar’diyeceksin. İyi ki Fatih Terim’in yerinde değilim. Kararı elbette olayın tarafları verecektir. Bu yönde bir karar verilmesi durumunda da bizim görevimiz milli takım teknik direktörümüzü desteklemek olacaktır” dedi.