Koskoca Bursaspor'un Bandırma'daki dramı

Koskoca Bursaspor'un Bandırma'daki dramı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Maçın ilk 6 dakikası Bursaspor''un bu hale nasıl düştüğünü gösterdi bize. TFF 1. Lig''de kalma mücadelesi veren bir takım değil de; gazozuna maç yapmaya çıkmış bir takım gibiydi. Bandırmaspor, 4. dakikada Kerim Avcı''nın golüyle 1-0 öne geçti. 2 dakika sonra defans ve kaleci hatasıyla Keny, durumu 2-0 yaptı.

Bir takım hayati bir maça bu kadar mı konsantre olmaz. Saldım çayıra mevlam kayıra misali, kimin ne yaptığı belli değil. Bursaspor gibi büyük bir camiaya yakışıyor mu bu? Futbolcu arkadaşlar, üzerinizdeki forma Bursaspor forması. Bahanesi yok bunun; bu kadar saçmalık olur mu?

Golleri yedikten, etkisini de üzerlerinden attıktan sonra biraz olsun canlandılar, sanırım ne olduğunu ancak anladılar. Bu kez rakip kaleye inmeye başladılar. 2 dakikada 2 gol atarak eşitliği sağladılar. 41. dakikada Burak Altıparmak, 42. dakikada Bruno''nun şutlarında top filelerle buluştuğunda kale arkasında duvarın arkasından zıplayarak maçı izleyen Bursasporlu taraftarları görmeliydiniz. Süper Lig''de şampiyonluk görmüştü bir zamanlar onlar!

Bu sevinçleri de fazla sürmedi. 56. dakikada yine bir defans hatası ve Osmaiç''in kafa golü. Bursaspor tekrar yenik duruma düştü. 79. dakikada Lokman, Bandırmaspor''un 4. golünü atarken, Bursaspor''un ipini çekti. 90+3''te penaltı kazandı Bursaspor, gol olsa belki bir umut doğacaktı yine, onda da Pedro''nun vuruşunu kalecinin çelmesi kader miydi?

Bir dram bu. Bursaspor''un dramı. Ne diyeyim bilemiyorum, dilim varmıyor ama Bursaspor TFF 1. Lig''den de düştü.

Daha fazla yazmak gelmiyor içimden. Süper Lig''de şampiyonluk yaşamış 5 takımdan 1''i olan, 4 büyükler dışında ilk şampiyonluğu kazanan koskoca Bursa''nın takımı Bursaspor''un bu halde olması gerçekten korkunç. Bu hale getirenler duvarın arkasındaki taraftarlara bakıp da utansın. Mümkünse onlar girsin duvarların arkasına, insan içine çıkamasın!

Yazarın Diğer Yazıları