Abdullah Avcı mı, İsmail Kartal mı

Abdullah Avcı mı, İsmail Kartal mı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

SEZONUN TAKIMI: Elbette ki Trabzonspor. 9. haftadan aldığı liderliğini farkı aça aça sürdürdü, sonunda da yıllar sonra güldü. Başkanından mazlemecisine, teknik direktöründen yedeğin yedeğine, tüm taraftarının emeğinin sonudur 7''den 70''ine. Tebrikler. Başarısının Avrupa''da da sürmesini bekliyor, canı gönülden destekliyoruz.

SEZONUN HOCASI: Abdullah Avcı diye mırıldandınız değil mi? Olabilir tabi, sonuçta şampiyon takımın hocası kendisi. Ancak ben İsmail Kartal''ın yaptığının daha anlamlı olduğuna inanıyorum. Sonuçta Avcı''nin bir dediğini iki etmedi yönetim. Onu al aldı, bunu al aldı. Ligin en çok para harcayan kulübü oldu. Karşılığını da şampiyonlukla aldı. Ama İsmail Kartal resmen ölüyü diriltti! Pereira''nın elinde tarihinin en başarısız olan takımını aldı, müthiş bir performansla lig ikinciliğine taşıdı. "Bunlar ne kadar da kötü" denilen futbolcuları yıldız yaptı, ligin en fazla gol atan takımı olmayı başardı. Tabi ki bizde her zaman olduğu gibi başarı karşılıksız kalmadı! İsmail Kartal veda etti, yerine bir yabancı gelecek şimdi. Ama Kartal, sezona resmen damgasını bastı. Bir de İlhan Palut''u eklemeliyim buraya. O da yolda yürüse kimsenin tanımayacağı futbolcularla büyük başarı kazandı.

SEZONUN FUTBOLCUSU: Elbette ki Uğurcan Çakır. Rahmetli Turgay Şeren''in görmesini isterdim. "Bir kaleci bir takımın yarısıdır" derdi, işte tam da onun tarif ettiği kaleci. Trabzonspor başarılıydı tamam da, şampiyonluktaki en pay bence Uğurcan Çakır''ındı. Kaç maç aldı, kaç kez takımını ipten kurtardı. Müthiş bir sezon geçirdi, kuvvetli bir alkışı çoktan hak etti.

SEZONUN HAYAL KIRIKLIĞI: Birinci sırada Fatih Terim ve Galatasaray var. Tamamen kendi kurdu bu takımı, bu futbolcuları acaba çok mu aradı? Sonra görevden alındı, yerine gelen de onu arattı. Galatasaray, yapılan bunca harcamaya rağmen sezonu eksi averajla tamamlarken, neredeyse küme düşme potasına bile inecekti. Bir başka hayal kırıklığı da takım olarak Beşiktaş elbette. Futbolcular olarak da Arda Turan''ı ve Pjanic''i en başa koyuyorum.

SEZONUN HAKEMİ: Maalesef yok. Verdikleri ve vermedikleri kararlar saç baş yoldurttu! Birinin penaltı çaldığına diğeri çalmadı. VAR var dedik; onu da mahvettiler. At sahibine göre kişnermiş! Elbette ki en başta hayal kırıklığı TFF ve MHK''ydi. Onların eseri de bu oldu.

SEZONUN KARMASI:

Uğurcan Çakır

Uğur Çiftçi - Kim Min Jae - Ahmet Çalık (Sevgi ve saygıyla anıyoruz)

Kerem Aktürkoğlu -  Miha Zajc - Emre Akbaba - Tolga Ciğerci - Nwaekeme

Cornelius - Wright

NOT: İlk onbirde yer vermediğim ama girebilecek isimler de vardı. Diego Rossi, Skubic, Yunus Akgün, Mario Balotelli, Max Gradel, Saba Lobjanidze gibi. Bir de ligin ikinci yarısında gelmesine rağmen 14 maçta 12 gol atan Muleka var tabi.

İşte benim seçimim bu.

Daha gollü, zevkli, heyecanlı, futbol kalitesi yüksek, amansız bir yarışın olduğu nice sezonlarda buluşmak dileği ile. En kötüsü böyle olsun.

Yazarın Diğer Yazıları