Mehmet Büyükekşi seçilirken nasıl kaybetti

Mehmet Büyükekşi seçilirken nasıl kaybetti

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Türkiye Futbol Federasyonu''nun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi seçildi.
"Seçildi" diyorsam görüntüde öyle. Aslında herkes biliyor ki; bal gibi atandı.
Öyle veya böyle Türk futbolunu bir yıl boyunca yönetecek. Yine iddia ediyorum; yönetmekten ziyade öyleymiş gibi görünecek!
"Türk futbolunda yeni dönem" diyeceğim de diyemiyorum.
"Eski tas eski hamam" devam edecek!
Baştan söylemiştim; "Türk futbolunun başına sahalardan yetişen bir futbol adamı gelmeli, örneğin Mustafa Denizli" demiştim ama. Atayalanlar böyle uygun görmüş demek ki! İlle de iş adamı olacak. Davul boynunda ama tokmak başkasında olacak!
Göstermelik bir kongre yapıldı Ankara''da. Kongreden önce karşı olduğunu bağıra bağıra çekinmeden söyleyen tek isim Fenerbahçe Başkanı Ali Koç oldu. Nedenini de açık açık anlattı; yumuşak karnının FETÖ olduğunu açıkladı. Geçmişte yaşananları tek tek hatırlattı.
Peki buna karşılık Mehmet Büyükekşi ne dedi kongreden önce katıldığı Kulüpler Birliği toplantısından sonra gazetecilere? "Orada (kongrede) ne kadar büyük destek aldığımızı göreceksiniz!"
Gördük sahiden de.
Meğer sadece Ali Koç değilmiş karşı olan. Bir tek o çıkıp bunu seslendirmiş; o kadar. Diğerleri susup oturmuş, karşı olduklarını kongrede göstermişler; oy vermeyerek.
Düşünebiliyor musunuz; kongrede 304 delegenin oy kullanma hakkı vardı. 209''u katıldı. Bu 209 delegenin de sadece 133''ünün oyunu aldı Büyükekşi.
Hani büyük destek vardı.
304 delegenin 133''üymüş bu destek; ne büyük!
Yarısından fazlası karşıymış demek ki Büyükekşi''ye. Demek ki cesaret edip de bir başka aday çıksaydı karşısına ve seçime katılma hakkını elde etseydi seçilemeyecekti!
Bu bile göstermiyor mu; seçilirken kaybettiğini?
Şimdi... Fenerbahçe camiasının kendisine karşı olması başlı başına olay.
Bu kadar kulübün onaylamaması da öyle.
Peki nasıl başarılı olacak öyle ise?
Kulüplerin sorunlarını çözmek için projeleri nedir? Bilen var mı?
2. lig kulüpleriyle yaptığı toplantıda taleplere cevap bile veremedi. onlara ne kadar güçlü olduğunu göstermek için "Sayın bakanım" diye telefonla görüştüğü kişinin son olarak 2011 yılında bakanlık yapan, şu anda köşesinde oturan ve 76 yaşına gelmiş Faruk Özak olduğunun ortaya çıkması bile yıkmıştı toplantıdaki başkanları. "Bizim için ne yapacaksınız?" diye soran başkanlara, "Bakın ben bakanla bile görüşebiliyorum" diye güç gösterisi yapmaya kalkması! Bu kadar düşük oy almasının bir nedeni de bu olmalı.
Kurulların istifasını istedi bir de. 
Edecekler mi? O kurullar kaldıklarında aynen görevde ne değişecek? O kurullar gitse bile yerlerine gelecekleri kim seçecek? 
Şimdi soru şu: Başarılı olacak mı?
Cevabım: Bu şartlarda hiç sanmıyorum.
Ama başarılı olmasını Türk futbolu adına diliyorum.
Diliyorum da... Lig başladığında her hakem hatasında, her alınan kararda, kulüplere olan yaklaşımlarında çıkacak kavgaları şimdiden görüyorum.
Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "6 ay geçse de bir uyansak" demişti ya hani.
"Bir sene geçse de bir uyansak" diyorum ben de. Türk futbolunun Büyükekşi''nin 1 yıllık görev süresinin sonunda hangi halde olacağını çok merak ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları