Yüzlerce itfaiyeci çaresiz seyrediyor

Yüzlerce itfaiyeci çaresiz seyrediyor
Yüzlerce itfaiyeci çaresiz seyrediyor

ABD’nin California eyaletindeki Yosemite Milli Parkı’nda bir hafta önce başlayan orman yangını kontrol altına alınam

ABD’nin California eyaletindeki Yosemite Milli Parkı’nda bir hafta önce başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Yetkililer çaresiz. Yangın kent merkezine yaklaştı, yerleşim birimleri tehdit altında...

 

Şiddetli rüzgarla yayılıyor
ABD’nin California eyaletindeki Yosemite Milli Parkı’nın batı kesiminde çıkan ve bir haftadır büyüyerek süren yangın, yüzlerce itfaiye görevlisi tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Sierra dağlarının batı yamacındaki parkta alevlerin şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığını bildiren yetkililer, yangının Chicago kenti kadar büyük bir alanı kapladığı ifade etti. İtfaiye görevlileri, yangının civardaki Tuolumne, Ponderosa Hills ve Twain Hart gibi yerleşim bölgelerine sıçramamasına çalışıyorlar.

 

Enerji hatları zarar görebilir
Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle yangının kuzey doğu yönüne doğru genişleyebileceği belirtiliyor. Bu derece büyük bir yangının bölgedeki otellerin yoğun olduğu yaz sezonunda ve hafta sonuna denk gelmiş olması bölge için birçok olumsuz sonuç yarattı. Öte yandan yangın, Yosemite bölgesinden San Fransisco’ya giden enerji hatlarını da tehdit ediyor. Bölgedeki hidroelektrik santral kapatıldı. Her yıl yaklaşık 4 milyon turistin ziyaret ettiği parktaki yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor.