Hangi haber kanalı Erdoğan'ın aşı olacağını 10 dakika önce verdi. Medya Ombudsmanı ve Sicil Amiri Eray Erollu yazdı

Hangi haber kanalı Erdoğan'ın aşı olacağını 10 dakika önce verdi. Medya Ombudsmanı ve Sicil Amiri Eray Erollu yazdı

Habercilik zor iştir. Haberi tam ve çarpıtmadan vermek kadar hız da çok önemlidir. Bunun son örneği bugün yaşandı. AKP, MKYK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıyı haberleştirmek için televizyon kanalları arasında da haberi ilk duyurma yarışı adeta start aldı. Habertürk televizyon kanalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın aşı olacağını izleyenlerine diğer haber kanallarından 10 dakika önce verdi..
Diğer kanallar ise elleri kolları bağlı şekilde Habertürk televizyonunun verdiği haberin doğruluğunu teyit etmek için hem şirket hem de cep telefonlarına adeta yapıştılar. 
Bu sırada toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere parti sözcüsü Ömer Çelik, kameralar karşısına geçti. Ömer Çelik "Aşı ile ilgili çalışmalar başladı. Salgından vatandaşlarımızı koruyacak çalışma şeffaf bir şekilde, milletimizin her kesimine ulaşacak şekilde sürdürülecek. Önderlik etmek ve teşvik etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız toplantımızdan sonra aşı olacaklardır" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanının aşı olacağı haberini ilk duyuran Habertürk''ün ardından Ömer Çelik''in açıklamasını kaynak göstererek Erdoğan''ın aşı haberini NTV ikinci, CNN Türk de 3''üncü olarak duyuran kanal oldular. Biz haberi ilk kez rakiplerine dakikalarca fark atarak ilk duyuran Habertürk''ü tebrik ediyoruz. 

 

Yazarın Diğer Yazıları