Hani torpilin belgesi olmazdı, işte AKP’li vekillerin torpil belgesi. AKP’den ‘Torpil’ yazılarına savunma

Hani torpilin belgesi olmazdı, işte AKP’li vekillerin torpil belgesi. AKP’den ‘Torpil’ yazılarına savunma
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in, imam-hatip mülakatına girecek bazı adaylar için Van İl Müftüsü Ömer Keskin’e gönderdiği imzalı referans yazıları gündeme bomba gibi düştü.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’li Ekrem Çelebi ve Vahit Kiler’in, imam-hatip mülakatına girecek bazı adaylar için Van İl Müftüsü Ömer Keskin’e gönderdiği imzalı referans yazılarını sosyal medya hesabında paylaştı. Ağbaba, paylaşımına, “Diyanete ek atama istiyoruz diyenler, boşuna ek atama talepleriyle uğraşmayın. AKP''li vekil tanıdığınız varsa söyleyin, referansla hemen atamanızı yaptırsın. Bitlisli değilseniz işiniz zor ama. Bilginiz olsun” notunu düştü.

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, Van İl Müftülüsü Ömer Keskin’e gönderdiği ve üzerinde TBMM amblemi ve imzası bulunan 5 Ocak 2022 tarihli belgede, “Aşağıda bilgileri bulunan 4/B imam hatiplik mülakatına girecek ilgililerin değerlendirilmesi hususunu rica ederim” dediği görüldü.

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise Van Müftüsü Ömer Keskin’e 10 Ocak 2022 tarihinde “Sayın Hocam” hitabıyla gönderdiği belgede, “Aşağıda ismi yazılan hemşerilerimin kurumunuzda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı beklerim” dedi.

.

 

CEMİL KILIÇ: ALLAH ÇOKTAN BELAMIZI VERMİŞ DE HABERİMİZ YOK

AKP’li milletvekillerinin torpil talimatına İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç, “Allah çoktan belamızı vermiş de haberimiz yok” ifadeleri ile tepki gösterdi.

“ALLAH ÇOKTAN BELAMIZI VERMİŞ DE HABERİMİZ YOK”

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, AKP’li vekilleri torpil talimatına sert tepki gösterdi. Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Allah çoktan belamızı vermiş de haberimiz yok“ dedi.

Kılıç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bir Müslüman ülke düşünün ki, Diyanet''e bile torpille giriyorsunuz. Torpille imam oluyor ve millete cami kürsüsünden iyi ahlak vaazı veriyorsunuz. Allah çoktan belamızı vermiş de haberimiz yok. “

AKP’DEN ‘TORPİL’ YAZILARINA SAVUMA

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, Van Müftülüğüne, mülakatlara girecek yakınları için yazdığı yazılar Meclis Genel Kurulu’nda da tartışma konusu oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, torpilin devletin kılcal damarlarına girdiğini söyledi, iki milletvekilinin müftülüğe yazdıkları yazıları okudu. Diyanet İşleri Başkanı''na seslenen Altay, "Bu torpil ilişkilerine din hizmetlerinde ne kadar göz yumacaksın? Hiç mi Allah''tan korkunuz yok? Din görevlisi seçeceğiz; müezzin, imam her neyse... Ya, burada torpil olabilir mi? Görevin gerektirdiği niteliklere kim daha çok sahipse o olur. Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına yazıyorsunuz, yazın, lanet olsun. KPSS''de 1''inci olanı mülakatta eliyorsunuz ama Sayın Başkan, bu olmaz. Bu inandığımız, İslam inancının bütün değerlerini ters yüz eder. Böyle bir şey olamaz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı''na çağrı yapan Altay, "Bu sadece Van Müftüsüne yazılmış değil, Manisa var, var da var, her il müftülüğüne bu yazılar gitmiş. Şimdi bütün müftülere, "Milletvekillerinden mülakatlarla ilgili gelen talepleri yok sayın" diye bir genelge yayınla. Bunun Diyanet İşleri Başkanı''nın hem Allah''a hem de bu millete borcu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Altay’ın sözlerine AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş cevap verdi.

Mustafa Elitaş "Bunun bir talimat olarak değil sadece uygunsa, mümkünse diye ifade edilen bir cümle olarak değerlendirilmesi gerekir" dedi.

Söz konusu yazıların bir talimat olarak değil sadece "Uygunsa, mümkünse" diye ifade edilen bir cümle olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Elitaş’a CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri alkışla ve gülerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler