Harvard Üniversitesi doktorları ortaya çıkardı. Bağışıklığı güçlendiriyor diye biliniyordu zerre faydası yokmuş

Harvard Üniversitesi doktorları ortaya çıkardı. Bağışıklığı güçlendiriyor diye biliniyordu zerre faydası yokmuş
Amerika'nın Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, bağışıklık güçlendirmek için içilen multivitaminlerin sağlığımıza faydasının sadece zihnimizdeki bir durum olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, düzenli olarak vitamin kullanan ve kullanmayan kişileri göz önüne alan araştırmada, iki grup arasında hiçbir fark bulunmadığını açıkladı.

NTV'de yer alan habere göre, milyonlarca insan tarafından sağlıklı ve düzenli yaşam için kullanılan vitaminlerin, sağılığa herhangi bir faydası olmadığını ve bunun zihinsel bir durum olduğu belirtildi.

ARALARINDA BİR FARK GÖRÜLEMEDİ

Araştırmaya göre, düzenli olarak multivitamin alan yetişkinlerin almayanlara göre yüzde 30 daha iyi hissettiklerini söylediklerini fakat bakıldığında aralarında zihinsel ve fiziksel hiçbir farkın olmadığı ortaya çıktı.

"KULLANANLAR YÜZDE 30 DAHA MUTLU"

 

Araştırmanın başında olan Harvard Tıp Okulu'ndan Manish Paranjpe, “Multivitamin kullananlar ve kullanmayanlar arasında klinik olarak ölçülebilir sağlık sonuçlarının hiçbirinde farklılık yok fakat kullananlar kullanmayanlara göre yüzde 30 daha iyi hissettiklerini bildiriyorlar” şeklinde konuştu.