Hasan Seymen "31 Mart'ta öncelik sandık güvenliği"

Hasan Seymen "31 Mart'ta öncelik sandık güvenliği"
81 il ve 958 ilçede sandık güvenliğinden sorumlu temsilcilerini belirlediklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, "Sandık güvenliği konusunda çok ciddi çalışıyoruz" dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK / Ankara

Yerel seçimlere 3 ay kala seçim çalışmalarını hızlandıran İYİ Parti, aday belirleme çalışmalarının yanı sıra sandık güvenliği konusunda da işi sıkı tutuyor. Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığı, sandık güvenliği konusunda 81 il, 958 ilçeden belirlenen temsilcilerin ilk eğitimlerini tamamladı. Sandık güvenliği konusunda ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, şunları kaydetti: "Sandık güvenliği konusunda çok ciddi çalışıyoruz. İl ve ilçe başkanlıklarımız 81 il ve 958 ilçede sandık güvenliğinden sorumlu temsilcilerimizi belirlemiş durumda. Hukuk ve seçim işleri olarak belirlenen bu arkadaşlarımızın ilk eğitimlerini tamamladık. Seçimlere ilişkin tüm materyalleri de kendilerine göndermiş durumdayız. Bu arkadaşlarımız aldıkları eğitim doğrultusunda bulundukları il ve ilçelerde çalışmalarına başladılar."

İl ve ilçelerden belirlenen temsilcilerin Ocak ve Şubat ayında ikinci eğitime tabi tutulacağını aktaran Seymen, yaptıkları çalışmalarla seçim öncesi seçmenin nabzını da yakında takip edeceklerini söyledi. Seymen sözlerini şöyle tamamladı: "Belirlenen arkadaşlarımıza Yüksek Seçim Kurulu'nun genelgesine göre sandık güvenliği eğitimi de vereceğiz. Bütün sandık görevlilerimiz görev yapacakları sandıklardaki seçmenlerin hanelerini tek tek ziyaret edecekler. Ocak ve Şubat ayı içerisinde ikinci sandık güvenliğine ilişkin eğitim çalışmamız olacak. Sandık sonuçlarının anlık olarak genel merkezimize ulaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Belirlenen arkadaşlarımızın yapacakları ev ziyaretleri ile de Mart ayı gelmeden oy durumumuzu da tespit etmiş olacağız. Bu çalışmalara göre adaylarımız nerelerde yoğun çalışması gerekiyorsa oralara yönlendireceğiz. Bir anlamda bu çalışmalarımızla seçmenin nabzını da yakından tutmuş olacağız. Seçimden en başarılı parti olarak çıkacağız. "

CHP'DE SOKAK ÖRGÜTLENMESİ EĞİTİMİ

CHP Parti Okulu, 6 ilde daha eğitmen kadrosunu güçlendirerek sokak örgütlenmesi ve sandık güvenliği eğitimlerine hazırlanıyor. Parti Okulu, Mersin, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay illerinde, eğitici kadrolarına yeni eğitmenler kattı. İllerinde katıldıkları Temel Siyasi Eğitimlerde tasarladıkları sosyal projeleri hayata geçiren katılımcıların arasından belirlenen üyeler, Adana'da gerçekleştirilen eğitici eğitimine katılarak Parti Okulu Eğitmeni oldu. Bölgesel olarak gerçekleştirilen eğitime Mersin, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay illerinden üyeler katıldı. İki gün boyunca Yetişkin Eğitiminin Temel Özellikleri, Etkili Sunum Yöntemleri ve İletişim, Sosyal Proje gibi eğitimler alan katılımcılar aynı zamanda Siyasi Çalışma Sunumları Atölye Çalışması da gerçekleştirdiler. Eğitici Eğitimi'ni Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Eğitici Eğitimlerinden Sorumlu Parti İçi Eğitim Birimi Üyesi Tuba Canlı, Parti Okulu Adana Koordinatörü Remzi Ümit Atay, Adana Koordinatör Yardımcıları Fatma Arguz ve İsmail Yelken gerçekleştirdiler. CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay da eğitimi ziyaret ederek katılımcılara başarılar diledi. Eğitimin ardından Parti Okulu'nun yeni eğitmenleri illerine dönerek, sokak örgütlenmesi ve sandık güvenliği eğitim çalışmalarında görev almaya başladılar.