MHP’de kritik MYK

MHP’de kritik MYK
Hafta sonu toplanacak olan MYK’nın gündeminde olağanüstü kurultay dış politika, yeni anayasa ve başkanlık sistemi bulunuyor

1 Kasım seçimlerinde istediğini bulamayan MHP’de, kurultay tartışmaları sürerken, hafta sonu Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanıyor. MYK’nın gündeminde olağanüstü kurultay başta olmak üzere dış politika, yeni anayasa ve başkanlık sistemi bulunuyor. Son dönemde kurultay tartışmaları ile gündeme gelen MHP’de Cumartesi günü saat 14.00’de Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında MYK toplanıyor. Toplantının ana gündem maddeleri arasında parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay talebi başta olmak üzere iç ve dış politikada son dönemde yaşananların olduğu belirtildi. 

Bahçeli anlatacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin toplantıda mevcut konulara ilişkin parti politikalarına netlik getireceği öğrenildi. Bahçeli’nin dış politikada son dönemde yaşanan Rusya krizi, Suriye sorunu ve AKP’nin ihanet sürecinde verdiği tavizleri detaylı bir şekilde masaya yatıracağı da dile getirildi. Daha önceki konuşmalarında çözüm süreci adı altında başlatılan ihanet projesinin Türkiye’yi etnik parçalara ayırma projesi olduğunu tekrarlayan Bahçeli’nin güvenlik politikalarında yaşanan zafiyet konusunda da MYK üyelerine açıklamalarda bulunacağı ifade edildi. Son dönemde iç politikada en önemli tartışma konularından biri olan başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusunda ise, Bahçeli’nin MHP’nin takınacağı tutumu MYK üyelerine anlatması bekleniyor.

Uyarıda bulunacak

Her iki konunun da anayasadaki Türklük ifadesini yakından ilgilendirdiği için, anayasanın değiştirilemez ilk 4 maddesi konusundaki tutumunu sürdüreceğini ifade edecek olan Bahçeli, bu noktada takınılacak tavrın millete eksiksiz anlatılmasını MYK üyelerinden isteyecek. Özellikle Türkiye’de rejim değişikliği tartışmalarının yaşandığı, beraberinde başkanlık sistemi konusunda son günlerde ‘AKP ile MHP birlikte hareket eder’ algısından rahatsız olan Bahçeli’nin, bu konuda da yapılacak açıklamalarda dikkatli olunması yönünde uyarı yapması bekleniyor.