Şimdi şölen zamanı

Şimdi şölen zamanı
Rize deplasmanından dün 1-1 beraberlikle ayrılan şampiyon Galatasaray, bugün 20.00’de yapılacak muhteşem törenle kupasını alacak. Tüm biletlerin tükendiği gecede sezonun seyirci rekoru kırılacak

Sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek formasına 4. yıldızı takan Galatasaray bu gece saat 20.00’de TT Arena’da yapılacak muhteşem bir törenle zaferini kutlayacak ve 2014-15 sezonunun kupasını alacak. Süper Lig’de dün deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından İstanbul’a dönen sarı kırmızılılılarda bütün futbolcular, teknik kadro ve yöneticiler TT Arena’da olacak. Taraftarlar, Arena’yı karnaval yerine çevirecek. Kutlamalarda görkemli bir ışık şovunun yanı sıra ünlü sanatçılar taraftarı coşturacak. Galatasaray yönetimi tüm biletlerin satıldığı şampiyonluk gecesinden büyük miktarda gişe hasılatı bekliyor. Ayrıca forma ve tişört satışından da kulübün kasasına hatırı sayılır bir para gireceği tahmin ediliyor.

Şampiyon alkışlarla

Ç.Rizesporlu futbolcular az sayıda taraftarın izlediği maç öncesi Galatasaray’a jest yaptı. Soyunma odası çıkış tünelinde iki sıra halinde dizilen yeşil mavili futbolcular, aralarından geçip sahaya çıkan sarı kırmızılı oyuncuları alkışladı. Bir grup Rizespor taraftarı, takımlarının bu davranışına tepki göstererek protestolarda bulundu. Rize Teknik Direktörü Hikmet Karaman da G.Saray’ın çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu’nu alkışladı ve tribünlerin de alkışlamasını istedi.

Koray kırmızı gördü

Sezon başında kadro dışı bırakıldığı için kaptanlığı düşen Sabri Sarıoğlu, Rizespor maçı kadrosunda Selçuk, Sneijder ve Hakan yer almadığı için ligde bu sezon ilk kez kaptanlık pazubandıyla sahaya çıktı. Emniyet güçleri, Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsünün 4 Nisan’da Trabzon’da silahlı saldırıya uğramasını dikkate alarak Galatasaray kafilesi için geniş güvenlik önlemleri aldı. Trabzon’da kalan sarı kırmızılı takımın Rize yolculuğu sırasında, neredeyse her kilometrede polis ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Öte yandan Galatasaray, yedeklerden kurulu bir takımla sahaya çıktığı sezonun son maçında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Karadeniz ekibinin golünü 52’de Eren Albayrak, Cimbom’un sayısını ise 85’te Umut Bulut attı. Cimbom’da 81’de Kweuke’yi düşüren Koray Günter maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.