HDP'den BBP'ye geçti: Trabzonlu isim HDP'den milletvekili adayı olmuştu

HDP'den BBP'ye geçti: Trabzonlu isim HDP'den milletvekili adayı olmuştu
BBP’de medya ve iletişimden sorumlu danışmanlık yapan Dr. Haydar Dulkadiroğlu’nun daha önce HDP’den millevekili aday aday olduğu ortaya çıktı. 2015’teki genel seçimlerde HDP’den aday adayı olan Dulkadiroğlu, o dönem yaptığı açıklamada herkese HDP’ye sahip çıkma çağrısı yapmıştı.

Trabzon Federasyonu eski Başkanı ve Sürmene Derneği Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu’nun HDP’den BBP’ye geçtiği ortaya çıktı. Dulkadiroğlu’nun 2015’teki genel seçimde HDP’den İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği için aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Dulkadiroğlu, HDP’den aday adayı olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada HDP’nin ‘Türkiye partisi’ olacağına inandığını savunarak şunları söyledi:

"Yıllarca Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini tesis etmek için mücadele verdim. HDP’nin bu ülkenin partisi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle İstanbul 2.bölgeden aday adayı oluyorum. Ben insanım diyen, vicdanı olan herkesin akan kardeş kanının durması için mücadele etmesi gerektiğini savunuyorum. HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde büyük zaferle çıkacağı düşüncesiyle herkesi HDP''ye sahip çıkmaya davet ediyorum"

Dulkadiroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı HDP’li Osman Baydemir ile birlikte fidan dikmişti.



SONRASINDA BBP’YE GEÇTİ

HDP’den milletvekili olamayan Dulkadiroğlu’nun siyaset yaşamına çok farklı bir yerde devam etmesi dikkat çekti. Trabzonlu dernek başkanı ve siyasetçi sonrasında ise BBP’ye geçti. Dulkadiroğlu, İletişim, Medya ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Danışmanı olarak görev yapıyor. Dr. Haydar Dulkadiroğlu’nun adı, BBP’nin Taksim’de 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili kıname metninde iletişim kısmında görülüyor.

"Kamuoyunun Dikkatine

Dr. Haydar Dulkadiroğlu
Yeniçağ Gazetesi’nde 6 Aralık 2022 Salı günü “HDP’den istifa edip BBP’ye geçti” şeklinde gerçeği yansıtmayacak şekilde ismimi kullanarak bir haber yapıldığını üzülerek görmüş bulunuyorum. Gazeteciliğin temel ilkelerinden tamamen uzak bu iddialarla ilgili açıklamayı yapmayı kendime vazife biliyorum.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/hdpden-bbpye-gecti-trabzonlu-isim-hdpden-milletvekili-adayi-olmustu-605092h.htm uzantılı linkte yer alan “HDP''den BBP''ye geçti” haberi görüşlerime yer verilmeden tek taraflı ve gerçeği yansıtmayan iddialarla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Dr. Haydar Dulkadiroğlu olarak 30 yılı aşkın süre Trabzon ve Karadeniz STK’larında aktif görevler aldım. En son olarak da geçmiş dönem İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanlığı görevinde bulundum. Ayrıca Yargıtay Başkanlığı arşivleri incelenecek olursa; siyasi parti üyeliğimin sadece geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) olduğu görülecektir. Haydar Dulkadiroğlu olarak ne geçmişte HDP’de ne de bugün Büyük Birlik Partisi’nde bir üyeliğim söz konusu değildir. Kısacası farklı amaçlarla hazırlanan ilgili haberde iddia edildiği gibi “HDP''den BBP''ye geçti” olayı doğru ve gerçekçi değildir.

Gazeteciliğin temel ilkelerinden tamamen uzak olan bu kurgu haberdeki iddialara gelince olayın aslı ise şu şekilde gerçekleşmiştir. 2012 ve 2013 yıllarında Doğu ve Güneydoğu illerine “ülke ve millet bütünlüğümüze yönelik” faaliyetler amacıyla bir grup STK ve düşünce insanı olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Bu süreçte “Türkiye Partisi olacağız” iddiasını gündeme getiren HDP yetkilileri aday aday olmamı istemişlerdi.

Bende, ismi Karadeniz STK’larına mâl olmuş bir kişi olarak, AK Parti’nin de başlatmış olduğu “Barış süreci- çözüm süreci”ne denk düşen ve paralel gelen zaman diliminde bu sese kulak vererek sürece destek olmak adına kendileriyle görüşmelerde bulundum. HDP’nin “Türkiye Partisi olacağız” propagandalarının yanında, İmam Hatip Lisesi Mezunu ve Karadenizli olmam münasebetiyle yapılacak yaftalamanın bana yapışmayacağı gerçeğinden aldığım cesaret etkili olmuştur. Ancak HDP’nin Türkiye’yi bölmeye yönelik “Hendek olayları” ile Türkiye partisi olma gibi bir derdi ve samimiyeti olmadığını anladığımda süreci kendim için sonlandırdım.

Bu alay bu şekilde yıllar önce başlamış ve sonlanmıştı. Ancak 06.12.2022 Salı günü www.yenicaggazetesi.com.tr’de yayınlanan “HDP''den BBP''ye geçti” haberi ile yeniden farklı amaçlara imza atacak şekilde gündeme gelmiştir. İçeriğin gerçek ile uzaktan veya yakından bir doğruluğu yoktur. Burada www.yenicaggazetesi.com.tr haber sitesi ve haberi yapan arkadaşımız art niyetli kişi yada kişilerin emellerine alet olmuşlardır. Haber görselinde yer alan fotoğraflar ve içerik daha önce yapılmış ve basın savcılığının incelemesine de konu olmuş haberlerden cımbızlanmıştır. Kasıtlı ve bilinçli olarak hazırlanan haber şahsımı HDP ile ilintileyerek; vatan, bayrak, millet ve devlet sevgimiz üzerinden bir algı oluşturarak hemşerim, kadim dostum Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Sayın Dursun Çağlayan Bey ile bağlantı oluşturulması da oldukça ilginçtir.

Sayın Dursun Çağlayan, benden sonraki İstanbul Trabzon Federasyonu başkanıdır. Şahsımda Sayın Çağlayan’ın İstanbul Trabzon Federasyonunda İletişim Medya ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başk. Danışmanı olarak bir dönem hizmet verdim. Son olarak da 15 Kasım 2022 Pazar günü Taksim İstiklal Caddesi''nde hain terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve 6 insanımızın hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı menfur terör saldırısı dolayısıyla BBP olarak gerçekleştirdikleri terörü lanetleme ve teröriste idam talebine yönelik basın bildirisine bu sıfatla destek vermiş oldum. Ancak bu süreç farklı şekilde algılanarak basın bildirisinde yer alan ismim kullanılarak Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti BBP ve İstanbul İl Başkanı değerli hemşerim sayın Dursun Çağlayan’a itibar suikastı olarak amacıyla hazırlanmıştır.

Ancak her ne kadar üyesi olmasam da 30 yıllık tarihiyle Türk Siyasetine fikirleriyle, vizyonlarıyla ve Alperenleriyle damgasını vuran Büyük Birlik Partisi bu gibi karalama çalışmalarından zarar görmeyecektir. Değerli Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Dursun Çağlayan’ın BBP İstanbul teşkilatına getirdiği hareket ve BBP’nin İstanbul’daki çalışmalarından rahatsız olanlar ne yapacaklarını şaşırmışlar ve harekete geçmişlerdir. Lakin beyhude çabalardır. Yaklaşan seçimlerin Sayın Genel Başkan Mustafa Destici liderliğindeki Büyük Birlik Partisi için milat olacağına inanıyor, destekliyor ve başarılar diliyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Dr. Haydar Dulkadiroğlu"

İlgili Haberler