HDP'den istifa edip MHP'ye geçmişti Partiden bomba açıklama geldi

HDP'den istifa edip MHP'ye geçmişti Partiden bomba açıklama geldi
Mardin merkez Artuklu İlçesi’nde HDP’den meclis üyesi seçilen Mehmet Carti, partisinden HDP’den istifa ettiğini ve MHP’ye geçtiğini duyurmuştu.

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde Mardin’in Artuklu İlçesi’nde  HDP’den meclis üyesi seçilen Mehmet Carti, 2020 yılının Eylül ayında HDP’nin kendisiyle ilgili ırkçı söylemlerde bulunduğunu iddia ederek partiden istifa etti.

Carti, HDP’den istifasının ardından  MHP’ye geçerek Mardin’in tek MHP’li meclis üyesi oldu. MHP''li Carti''nin açıklamalarının ardından  MHP Mardin İl Başkanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Artuklu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Carti''nin parti tüzüğü ve disipline aykırı tavır ve davranışlarından dolayı 10 Ağustos 2021 tarihinde ihraç edildiğini açıkladı.

''''MHP''DEN İHRAÇ EDİLDİ''''

MHP Mardin İl Başkanlığınca yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Çeşitli haber sayfaları ve sosyal medyada dolaşan ‘HDP''den ihraç edilen meclis Üyesi Mehmet Carti MHP''ye katıldı'' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu olan şahsın bağımsız bir şekilde İl Başkanlığımızı ziyaret etmesinin ardından bağımsız olarak müracaat etmiştir. Daha sonra parti tüzüğümüz ve disipline aykırı tavır ve davranışlarından ötürü 10 Ağustos 2021 tarihinde ihraç edilmiştir.''''

 

Mehmet Carti ne demişti?

Ferit Aslan''a konuşan Mehmet Carti, Ortaköy’de yaşanan DEDAŞ protestosu sırasında, Arap olduğu için HDP’li bazı meclis üyelerinin kendisine yönelik ırkçı söylemlerde bulunduğunu ve HDP’nin bu meclis üyeleri ile ilgili bir işlem yapmadığını ileri sürdü.

Carti, “HDP’nin Kürtler’i temsil etmediğini gördüm. Ben istifa ettikten sonra onlar parti ile ilişiğimin kesildiğine dair açıklama yaptılar. Ben o zaman çıkıp açıklama yapmadım. Benim meclis üyeliğimden istifa etmem için baskı yaptılar. İstifa etseydim yedekteki HDP’li yerime gelecekti. O gelmesin diye istifa etmedim. MHP’ye, devlete en yakın siyaset yapan kurum olarak gördüğüm için katıldım. Başka partilere başvurum olmadı” diye konuştu. 

Mehmet Carti