Hemşireye saldırıya pijama cezası

Hemşireye saldırıya pijama cezası
Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Neşe Aygün, kendisine saldırarak tehdit ve hakaretlerde bulunan kişi hakkında şikayetçi oldu. Aygün, kendisine saldırdığını belirttiği kişi ile hastanede yatan hastalara 200 pijama bağış yapması şartıyla uzlaştı. Pijamaları teslim eden zanlı, uzlaşma sayesinde yargılanmaktan kurtuldu.

2018''de Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde meydana gelen olayda hemşire Neşe Aygün, adı açıklanmayan bir saldırısına uğrayınca şikayetçi oldu. Savcılık şüpheli hakkında ''darp'', ''hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlamasıyla soruşturma başlattı. Suçun şikâyete bağlı suçlar kapsamında değerlendirilmesi sebebiyle dosya Uzlaştırma Bürosu''na gönderdi. Hemşire Aygün, zanlının hastanedeki hastalara 200 pijama bağışlaması şartıyla uzlaşabileceğini belirtti. Zanlı''nın teklifi kabul etmesiyle ulaşma sağlandı. Aygün''ün pijamaları teslim almasıyla zanlı yargılanmaktan kurtuldu.

‘MESLEĞİMİ VE HASTANEMİ DÜŞÜNEREK UZLAŞMAYI KABUL ETTİM’

Hemşire Neşe Aygün, uzlaşma ile ilgili şunları söyledi:

 “5 yıldır burada görev almaktayım. Mesleğim ve hastanemi düşünerek uzlaşmayı kabul ettim ve hastaneye pijama bağışında bulunmasını istedim. Biz 24 saat hastalarımızla iç içeyiz. Hastalarımız için bir şeyler yapmak istedim. Onlara destek olmak istedim ve böyle bir talepte bulundum. Biz insanlara yeri geliyor can olmaya çalışıyoruz. Bazen de canımızdan oluyoruz. Hastalarımız bizim kendi ailemiz. Onlarda bizi öyle görsünler sözlü ya da fiziksel şiddet uygulamasınlar”