Hızlıca kilo vermek istiyorsanız bunları deneyin! İşte doğal olarak hızlıca zayıflamanın yolları

Hızlıca kilo vermek istiyorsanız bunları deneyin!  İşte doğal olarak hızlıca zayıflamanın yolları
Kolay ama bir o kadarda etkili yöntemlerle birlikte diyetlere gerek kalmadan kilo vermek sandığınız kadar zor değil. Doğal yollarla fazla kilolardan kurtulmak için bazı adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Peki nasıl hızlı ve kolay bir şekilde kilo verirsiniz? İşte en çok merak edilen o yöntemler…

ARALIKLI OLARAK ORUÇ TUTMAK

Karar''ın haberine göre; Düzenli ve kısa süreli olacak aralıklı oruçlar ile daha kısa sürede yemek yemeyi deneyin. Akşam belirli saatlerden sonra yemek yememeyi içeren 16/8 ya da 17/9 gibi planlar en sık tercih edilen yöntemler olarak bilinir.

16/8 yöntemi nasıl olur: 16 saat oruç tutarak ve sadece 8 saatlik bir zaman aralığında yemek yiyebilirsiniz. Birçok kişi için 8 saatlik zaman aralığı öğlen ve akşam 8 arasında olur. Bu yöntemle ilgili bazı araştırmalar, kısıtlı olacak şekilde yemek tüketmek kişilerin daha az kalori tüketmesine ve hızlı kilo vermesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Alternatif gün: Gün aşırı oruç tutmayı deneyin ve oruç tutmadığınız günlerde normal olarak yemek yiyin. Oruçlu olduğunuz günlerde vücudun enerji ihtiyacının sadece yüzde 25 ila 30''unu yemeyi içermektedir.

5:2 Diyeti: Haftanın 7 gününün 2''sinde oruç tutmaya çalışın. Oruç tuttuğunuz günlerde 500 ila 600 kalori tüketin.

BESLENME VE EGZERSİZİ DÜZENLİ TAKİP ETMEK

Eğer kilo vermek istiyorsanız her gün yediğiniz ve içtiğiniz her şeyin farkında olmalısınız. Bunu uygulamanın en etkili yolu, tükettiğinizde her yiyeceği not almanız gerekebilir. Çevrimiçi bir yiyecek takipçi uygulamasında günlüğe kayıt edebilirsiniz.

Araştırmalara göre 2017 yılı içerisinde 3,7 milyar sağlık uygulaması indirmesi olduğunu ön görüyor. Bunların arasında diyet, fiziksel aktivite ve kilo verme uygulamaları en çok indirilenler arasında yer alıyor.

Kalori kontrolü, yediğiniz yemeklerin listesi, egzersiz ve yürüyüş sürelerinizi adım adım takip ederek kaydetmeyi deneyin.

Bazı araştırmalar, fiziksel aktivitelerin tutarlı olarak uygulanmasının kilo vermenize yardımcı olduğunu, kilo kaybı, gıda alımını ve egzersizi izleme sıklığı arasında pozitif bir ilişki olduğunu ortaya çıkardı.

ŞEKER VE KARBONHİDRATI AZALTMAK

Karbonhidratlar artık lif ve diğer besinleri içermeyen yoğun olacak şekilde işlenmiş gıdalardır. Bunlara beyaz pirinç, ekmek ve makarnada dahildir. Bu yiyecekler sindirimi oldukça hızlıdır ve glikoza dönüşürler. Fazla olan glikoz kana karışır ve yağ dokusunda yağ depolanmasını destekleyen bir insülin hormonunu tetikler. Bu durumda kilo almanıza katkıda bulunur.

STRESTEN UZAK DURUN

Stres olmak, vücudunuz da bulunan adrenalin ve kortizol gibi hormonların salınımını tetikler. Bu durumda daha fazla yemek yemenize neden olur. Doğal yollardan kilolarınızdan arınmak istiyorsanız stres seviyenizi azaltın.

İlgili Haberler