Hong Kong'da hükümet karşıtı gösteriler sertleşiyor

Hong Kong'da hükümet karşıtı gösteriler sertleşiyor
Hong Kong'da iade yasasında yapılması planlanan değişikliğe karşı gösteriler yapan yüz binlerce kişi, bu sabah yine sokaklardaydı... Bazıları maske ve kask takan göstericiler, kamu binalarına çıkan yolları kesti.

Yasama Konseyi (YK), suçluların sınırdışı edilmesiyle ilgili yasada yapılacak değişikliklere ilişkin ikinci toplantının ertelendiğini duyurdu.

Pekin yanlısı Yasama Konseyi, “Bugün yerel saatle 11.00’de planlanan toplantı ertelenmiştir” açıklaması yaparken, konsey üyelerine toplantının ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin bilgi verilmedi.

Hong Kong’u karıştıran yasal düzenleme için Mecliste 20 Haziran’da oylama yapılması bekleniyor.

Hong Kong’daki sahneler, 2014’te demokrasi yanlısı Şemsiye Hareketi’ni andırıyor. Çoğu genç ve öğrenci binlerce gösterici, bugün için planlanan yasa değişikliği görüşmeleri öncesinde sokaklara çıktı ve hükümet binalarına giden yolları kapattı.

Hong Kong Polis Kuvvetleri, Twitter üzerinden “Bu tutum, barışçıl toplanma çerçevesinin ötesine geçti. Göstericilere mümkün mertebe en kısa sürede dağılmaları çağrısı yapıyoruz, aksi takdirde güç kullanacağız” açıklaması yaptı.