Hürriyet yazarı Diyanet'e fena yüklendi. Cübbeli Ahmet de “Diyanet’i uyarıyorum iç savaş çıkacak” demişti

Hürriyet yazarı Diyanet'e fena yüklendi. Cübbeli Ahmet de “Diyanet’i uyarıyorum iç savaş çıkacak” demişti
Hürriyet Yazarı Fuat Bol, bugünkü yazısında, “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün Vehhabliler ile ilgili açıklamalarına hak verdi. Bol, “Türkiyemizin ikinci bir FETÖ olayına tahammülü yoktur” dedi.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Fuat Bol, kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün, "Diyanet''i, vehhabileri konuşturmama hususunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklardır" ile ilgili açıklamalarını köşesine taşıdı.

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden “Cübbeli Ahmet”e hak veren Fuat Bol, “Diyanet kendisinde eksiklik görüyorsa ne idüğü belirsiz, sapkın ve sapık kişileri camilerde görevlendireceğine, kendi elemanlarını yetiştirip bu eksikliğini gidersin” dedi.

“Cübbeli Ahmet”in açıklamalarından sonra ise Diyanet’ten henüz bir açıklama gelmedi.

Fuat Bol, yazısında “Diyanet büyük bir aymazlık içinde Vehhabi din adamlarına camilerimizde vaaz verdiriyor. Cübbeli Ahmet Ünlü Hoca bu durumun çok yanlış olduğunu, milli birliğimizi bozacağını ve hatta iç çatışma çıkarabileceğini söylüyor. Doğru söylüyor. Mukaddes topraklar, din savaşlarıyla elimizden çıktı. İngilizler, Necdilere Vehhabi mezhebini kurdurdu ve kendinden olmayan Müslümanları kâfir ilan ettirdi.” diyerek Cübbeli Ahmet’e hak verdi.

“Diyanet kendisinde bir eksiklik görüyorsa, bunu tamamlamak için ne idüğü belirsiz, sapkın ve sapık kişileri camilerde görevlendireceğine, kendi elemanlarını yetiştirip bu eksikliğini gidersin.” diyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Bol, “Türkiyemizin ikinci bir FETÖ olayına tahammülü yoktur. Diyanet’in FETÖ olayında karne kırıklığı kendisine yeter; yeni belalar aramasına gerek yok!” ifadelerini kaydetti.

NE OLMUŞTU

''Cübbeli Ahmet'' diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Kuveytli Vehhabi ''şeyh''i Osman El Hamis''in Sakarya''da camide vaaz vermesi üzerine Diyanet''i uyardı. Diyanet''in bu konuda kontrolü kaybettiğini belirten Ünlü, Vehhabi isimlere izin vermeye devam edilmesi halinde ''iç savaş'' tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağını iddia etti.

Konuyla ilgili olarak ise Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler