Hüseyin Kaya, Bahçeli’nin yanında olduklarını açıkladı

Hüseyin Kaya, Bahçeli’nin yanında olduklarını açıkladı
AKP’nin hukukçusu Erdoğan hayranı Avukat Hüseyin Kaya’dan yeni açıklamalar geldi. Kaya, Bahçeli’ye operasyon yapıldığı ve bu süreçte kendisine tam destek vereceklerini söyledi.

MHP camiasına bomba gibi düşen AKP’nin hukukçusu Hüseyin Kaya ve Devlet Bahçeli görüşmesinden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bahçeli’nin herhangi bir açıklama yapmadığı görüşmeyle ilgili Kaya, Karar gazetesinden sonra Anadolu Ajansı’na da açıklamalarda bulundu.

BAHÇELİ’NİN YANINDAYIZ

Bahçeli ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlatan Kaya’nın MHP üzerinde bir takım operasyonlar yapılmak istendiğini gördüğümüzü, bu tür inisiyatiflerin nerede olursa olsun karşısında olduğumuzu ve mücadele ettiğimizi ifade ettik” sözleri dikkat çekti.

İşte Kaya’nın açıklamasından öne çıkanlar:

“Sayın Bahçeli, bu Meclis'ten yeni bir anayasa çıkabileceğini ifade etti. Başkanlık siteminin faydaları yanında, sonraki süreçlerde kötüye kullanılabileceği rezerviyle değerlendirilebileceği şeklinde açıklamaları oldu. 

Sayın Bahçeli'nin ülkenin ve milletin hayrına olacak kritik konularda göstermiş olduğu tavrın çok ehemmiyetli olduğunu, MHP üzerinde bir takım operasyonlar yapılmak istendiğini gördüğümüzü, bu tür inisiyatiflerin nerede olursa olsun karşısında olduğumuzu ve mücadele ettiğimizi ifade ettik.

ÜLKÜCÜ İRADEYE “MİHRAK” DEDİ

Bahçeli ile görüşmesinin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya’nın, Ülkücü iradenin talebi, mahkemenin onayıyla çıkan kurultay kararını eleştirdi. Kaya, delegelerin oylarını “MHP’yi zorda bırakmak isteyen mihraklar” olarak yorumladı.

Kaya şunları söyledi:

Özetle her açıdan her faaliyetimizde amaç edindiğimiz gibi millet ve memleket hayrına bir iş yaptığımıza olan inancımız tamdır. Bu bağlamda olayın Sayın Bahçeliyi veya MHP'yi kongre sürecinde zorda bırakmaya yönelik bir gayrete girişecek mihrakların olduğunu gözlemliyoruz. Belki de bu görüşmenin hayırlı bir tarafı da bu çabanın somutlaşmasıdır."

Yenicaggazetesi.com.tr / Özel

İlgili Haberler