Facia: 8 dakikada irtifa kaybetti ve düştü

Facia: 8 dakikada irtifa kaybetti ve düştü
Fransa’nın güneyindeki dağlık Barcelonette bölgesine düşen Germanwings Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçağının 24 yaşında olduğu ve hergün uçtuğu bildirildi. Kazanın nedeni araştırılıyor.

Facia: 8 dakikada irtifa kaybetti ve düştü

Germanwings  Havayolları’nın Barcelona’dan Düsseldorf’a giden uçağı 144 yolcu ve 6 mürettebatla Fransa’da düştü. İlk belirlemelere göre uçakta kurtulan olmadı.Alman havayolları şirketi Lufthansa’ya ait GermanWings havayolu şirketine ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Barselona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa’nın güneyinde düştü. Uçakta 144 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Hollande “Kazanın oluş biçimi ve ilk veriler ışığında kazada kurtulan kimsenin olmadığını söyledi. Hollande, “Yolcular arasında Türkler de var” dedi.Nedeni belli değil

Köln-Bonn Havalimanı’nda basın toplantısı düzeleyen Germanwings CEO’su Thomas Winkelmann, ” Düşmeden önce sekiz dakika boyunca iritfa kaybetti. Uçağın hangi sebeple alçaldığını bilmiyoruz. Yolcular arasında iki bebek vardı. Uçağın son kontrolleri Lufthansa tarafından önceki gün yapıldı. Uçağın kaptanı 10 yıllık tecrübesi olan bir kaptandı.  Uçak 1991’den beri kullanılıyordu “ diye konuştu.

uv.jpg

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,  “Bu, topraklarımızda yaşanmış bir trajedidir” dedi. Hollande, kazaya ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefon görüşmesi yaparak üzüntüsünü dile getirdi.

uv1.jpg
İsimler açıklanmadı
Winkelmann, ” Acil durum sinyaliyle ilgili yeni bir bilgi veremiyoruz. Bir sinyal verildiğini doğrulamıyoruz. Uçaktaki yolcuların listesi önümüzde. Ancak gizlilik sebebiyle açıklamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz “ dedi. Germanwings CEO’su, ” Normal uçuşlarımıza devam edeceğiz. Uçağa binerken isim veriyorsunuz ancak yolcularla ilgili detayları biz de bilmiyoruz. İspanya Schengen ülkesi olduğu için pasaport kontrolü yapılmıyor” dedi.