İBB 2018 Zabıta sözlü sınavı sonuçları açıklandı

İBB 2018 Zabıta sözlü sınavı sonuçları açıklandı
Merakla beklenen İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sözlü zabıta sözlü sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlara ulaşmak için haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

İBB Zabıta sözlü sınav sonuçları açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilen zabıta alımı sözlü sınav sonuçları ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde olacaktır. İBB'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, zabıta sınavına 2 bin 500 aday başvurdu. Adaylarda; acil yardım ve afet yönetimi, çevre ve çevre sağlığı, mahalli idareler, bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilgisayar programcılığı, yat kaptanlığı, turizm rehberliği, ekonomi-iktisat-iş idaresi ve işletme, muhasebe ve finansal yönetim, kamu yönetimi ve siyaset bilimi ile insan kaynakları ve personel yönetimi gibi lisans ve ön lisans mezunu olma şartları da arandı. 1-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında başvurularını yapan adaylar, 27 Ağustos 2018 ile 1 Ekim 2018 tarihleri arasında sözlü sınava tabi tutuldu. Yönetmelikte belirlenen konulardan seçilen sorular, kura usulüyle adaylara soruldu. 

ZABITA SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI

2018 İBB Zabıta sözlü sınav sonuçlarına https://www.ibb.istanbul/Uploads/2018/11/zbt-sonuc-ilan.pdf üzerinden ulaşabileceksiniz.

ZABITALAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR

Öncelikle şunu bilmeniz de fayda vardır ki zabıtaların aylık maaşı bulundukları belediyenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Zabıtalar normalde 2 bin 500 lira civarında maaş alıyor fakat diğer memurlara göre daha fazla çalışmasından dolayı aylık 500 - 600 lira ekstra ödeme alır ve aylık net maaşı 3 bin lira civarına yükselir. Fakat belediyelere göre SDS yani sosyal denge sözleşmesi ücretleri de verilmektedir.

SDS ücreti belediyelere göre değişiklik göstermekte olup genel olarak bu tutar 500 - 2 bin lira arasındadır. Yani nüfusu kalabalık şehirlerde zabıta memurları 5 bin lira civarı maaş alabilirken nüfusu küçük şehirlerde zabıta memurları ortalama 3 bin lira civarında maaş almaktadır.