İBB Meclisi'nde AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmişti. Ekrem İmamoğlu'ndan TÜGVA'ya veto!

İBB Meclisi'nde AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmişti. Ekrem İmamoğlu'ndan TÜGVA'ya veto!
İBB Meclisi'nde, İmamoğlu tarafından AKP ve MHP oylarıyla alınan iki karar veto edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye''den (İBB) alınan bilgiye göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi''nin AK Parti ve MHP''li üyelerin oylarıyla alınan iki kararını veto etti.

İmamoğlu''nun veto ederek tekrar görüşülmek üzere İBB Meclisi''ne gönderdiği dosyalardan biri, TÜGVA Genel Merkezi''nin 2019''dan beri işgal ettiği yaklaşık bin metrekarelik İBB arazisinin AK Partili Eyüpsultan Belediyesi''ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesi oldu.

ANKA''da yer alan habere göre, İmamoğlu, Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi''nin ortak kullanımı ile ilgili olarak Esenler Belediyesi ile İBB arasında yapılmak istenen protokolün oy çoğunluğuyla reddedilmesini de veto etti.

Mülkiyeti İBB''ye ait olan kültür merkezi, İBB yönetimi değiştiğinde AK Partili ve MHP''li meclis üyelerinin ortak önergesiyle AK Partili Tevfik Göksu''nun başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi''ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmişti.

İBB yönetimince hazırlanan ortak kullanım protokolü ise ilgili komisyonlar tarafından uygun bulunmamış, daha önce alınan tahsis kararının uygulanması gerektiği belirtilerek reddedilmişti.

İlgili Haberler