Türk Milliyetçileri geleneği yaşattı

Türk Milliyetçileri geleneği yaşattı
MHP Genel Merkezi’nin kutlamayı bırakmasına rağmen Erciyes’te kurultay yapma geleneğini ısrarlasürdüren ülkücüler yine tarih yazdı

Türk Milliyetçileri geleneği yaşattı

Tam çeyrek asır geçti
Sabahın erken saatlerinden itibaren Erciyes Dağı Tekir Yaylası’ndaki kurultay alanını dolduran ülkücüler, Başbuğ’ları Alparslan Türkeş’in emaneti kabul ettikleri kurultay geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşadı. İlki 1990 yılında Türkeş’in çağrısıyla yurdun her köşesinden ve yurtdışından gelen Türk milliyetçilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen kurultayın 25’incisi de muhteşem oldu.

Fikir meydanından çağrı
Bu yıl; Prof. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Abdülhaluk Çay, Hanım Halilova ve Sevgi Kafalı’nın da aralarında bulunduğu milliyetçi aydınların katılımıyla bir fikir meydanına dönüşen şölende günlük siyasete yönelik mesajlar da verildi. Bazı katılımcılar Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekerek çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verilmesi çağrısı yaptı. 

5+.jpg

Ülkücüler, Erciyes’te bir kez daha kurultay coşkusu yaşadı. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’ten miras olan ancak MHP yönetiminin artık katılmama kararı aldığı Türk Zafer Kurultay’ı Kayseri’de Erciyes’in Tekir Yaylası’nda binlerce milliyetçinin katılımıyla  gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren gelen ülkücüler kurultay alanı doldurdu. İstiklal Marşımızla başlayan Kurultay’da, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerin ruhu için Kuran-ı Kerim okundu. 

Katılım arttı
Katılımcılara merhum Başbuğ Türkeş’in Erciyes Kurultayı’nda yaptığı konuşma dinletildi. Merhum Başbuğ Türkeş’in yakın koruması Tahsin Pehlivanoğlu da konuşma yaptı. Kurultayda ayrıca Türkeş’in Türk Dünyasından sorumlu danışmanı Hanım Halilova da konuştu. Halilova’ın konuşmaları sırasında sık sık Bozkurt işaretleri yapılarak “Ne mutlu Türküm Diyene” sloganı atıldı.   Kurultaya kadınlar, gençler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Başbuğ Türkeş’in mirasına ülkücülerin her sene daha fazla sahip çıkmasının önemine de katılımcılar tarafından sık sık dikkat çekildi. Kendi kısıtlı imkanlarıyla kurultay geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını belirten işadamı Necip Dinçer şöyle konuştu: “Bu kurultay Türk milliyetçilerini bir araya getiren en büyük organizasyon. Her geçen sene katılımın yüksek olması Türk milliyetçilerinin kurultay konusunda ne kadar hassas olduklarını da gösteriyor. Dünyanın her yerindeki Türklerin özlemle bu kurultayın daha da büyük organize edilmesini istediğini biliyoruz ve buradan semimizi onlara da gönderiyoruz.” Kurultay alanında bulunan Ülkücülere siyasi mesajlar da verildi. Sevgi Kafalı, yaptığı konuşmada önümüzdeki hafta cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağını belirterek Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istedi. Kurultay’da eski Devlet Bakanı Abdulhaluk Çay konuşma yaptı. Çay, konuşmasında merhum Türkeş’in sözlerini hatırlatarak, “Türkeş Bey Türk kurultayının kendisinden sonra da yapılmasını istedi. Erciyes Kurultayı da böyle bir kurultaydır. Burada bulunan herkes Türkeş’in emanetine sahip çıkmıştır” dedi.  Kurultayın bir diğer konuşmacısı Profesör Ahmet Bican Ercilasun’da şunları söyledi: “Alanda mavi bayrak üzerinde Bozkurt resmi görüyorsunuz. Bu resim Türklerin simgesidir. Türkler hiçbir zaman atalarını unutmadılar.  Altay dağlarında kurultay yaptılar. Türkler hiçbir zaman kurultaylarından vazgeçmediler. Kurultay Türk’e yabancı değildir. Erciyes kurultayı da bu kurultaylardan biridir.” Kurultay’da Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Arslan Bulut ve İsrafil Kumbasar’a katılım plaketi verildi. Kurultay alanında bütün Türk devletlerinin bayrakları yer aldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde vefat eden Irak Türkmen Cephesi eski Türkiye Temsilcisi Sadun Köprülü de anıldı.


Kadın ve çocuklar ön saftaydı
*  Kayseri’nin Erciyes dağı eteklerindeki Tekir Yaylası’nda düzenlenen kurultaya sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurultay alanına giden yollarda yapım çalışması olmasına rağmen yüzlerce araba tozlu yollardan geçerek alana geldi.
* Önceki akşam ve sabah saatlerinden itibaren gelen ülkücülerle birlikte alan tamamıyla doldu. Kurultay hazırlıkları ise önceki akşamdan itibaren başladı. Sanatçılar Ozan Arif, Esat Kabaklı, İsmail Türüt ve işadamı Necip Dinçer 
hazırlıklarla bire bir ilgilendi. 
* Kurultay alalındaki çadırlarda bulunan kadın ve çocuklar, yüksek derecedeki sıcağa rağmen etkinliklere sahnenin önünde katıldı. 
* Kurultaya kadınların ve çocuklarının ilgisinin çok yüksek olduğu gözlendi. Gençler ise kurultay alanında sabahın erken saatlerinden itibaren eğlenmeye başladı.
* Kurultaya “Alparslan Türkeş’in Askerleriyiz”, “Emanete Sahip Çıktık”, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene”, “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” sloganları damgasını vurdu. 
* Kurultayın resmi programı başlamadan önce sahne alan şair Adnan Büyükbaş, Ozan Arif’in şiirleri başta olmak üzere okuduğu şiirlerle alandakileri coşturdu. Fatih Erboz