Süleyman Soylu idam istedi

Süleyman Soylu idam istedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çarpıcı 'idam' çıkışı geldi. Soylu, idamın 'caydırıcılık' özelliğini vurguladı.

Süleyman Soylu, Marmaris’te çıkan yangına sebebiyet veren kişi ve kişilerle ilgili yaptığı açıklamada ''idam'' konusunu gündeme getirdi. Soylu idamın caydırıcılık özelliğinin önemine değindi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını günlerdir söndürülemezken, yaşanan büyük felaketle ilgili bir kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan kişinin, "aile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kızarak ormanı yaktığını" kabul ettiğini açıkladı. Soylu, konuyla ilgili yaptığı bir başka açıklamada ise idam konusunu yeniden gündeme taşıdı.

DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

İdam konusunun Türkiye’de çok tartışıldığını ifade eden Soylu “İdamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir” diye konuştu.

Soylu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Birçok ülke acaba yardım edebilir miyiz diye bize talepte bulunuyor. Mesele ehem kamusal hem de dünyayı ilgilendiren bir mesele haline gelmiş. Sorumluluk sahibi olan herkese sesleniyorum; hem kendi sorumluluğumuza hem de zincirleme sorumluluğumuza hep beraber uymak durumundayız. Zannediyorum savcılığa zevk edilecek. Bu işlerden canı yanan bir vatandaş olarak söylüyorum bu cezalar özellikle orman konusundaki cezalar artırılmalıdır. İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir“

İlgili Haberler