CHP'ye yasaklanan yerde Erdoğan’ın eylül ayında miting yaptığı ortaya çıktı

CHP'ye yasaklanan yerde Erdoğan’ın eylül ayında miting yaptığı ortaya çıktı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mersin'de CHP’ye izin verilmeyen alanda daha önce miting yapılmadığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylül ayında o alanda miting yaptığı ortaya çıktı..

Mersin Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun 4 Aralık''ta Mersin Cumhuriyet Meydanı''nda yapacağı mitinge izin vermedi. Valilik yayımladığı basın açıklamasında Cumhuriyet Meydanı''nın miting alanı olarak belirlenmediğini, mitingin “Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Yanı Miting Alanında" yapılacağı duyuruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu''nun 4 Aralık''ta Mersin''de yapacakları mitinge ilişkin, "Mersin''de, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde önceden belirlenen ve izin verilen alan, eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu''nun yanıdır" açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, Twitter''dan, "Kemal Kılıçdaroğlu''na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür." ifadesini kullanarak yaptığı açıklamada, Mersin''de, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde önceden belirlenen ve izin verilen alanın, eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu''nun yanı olduğunu belirtti.

Mersin Cumhuriyet Meydanı''nın 2014''ten beri siyasi partilere miting alanı olarak verilmediğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Tüm bunlar bilinmesine rağmen önce mitinge ''izin verilmedi'', sonra ''Cumhuriyet Meydanı kasten verilmedi.'' gibi acizliğe ve yalana başvurulması, buradan siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz. Tüm siyasi partilerin ve CHP''nin de daha önce yaptığı gibi Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında miting yapılmasına yönelik ilgili başvuruya izin verilmiştir. Biliyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu''nun trolleri bu açıklamaya da saldıracaklardır. Ancak biz, milletimize doğruları söylemeye devam edeceğiz."

ERDOĞAN O ALANDA EYLÜL AYINDA MİTİNG YAPMIŞ

Soylu''nun açıklamasında Cumhuriyet Meydanı’nın miting alanı olarak belirlenmediği ifade edilse de aynı yerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 Eylül 2021’de toplu açılış töreni adı altında miting yapmıştı.

Yapılan miting, katılımın düşük olmasından dolayı Silifke Belediyesi’nin çalışanlarının zorla mitinge getirilmesiyle gündeme gelmişti.

CHP''DEN SERT YANIT GELDİ

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun CHP''nin 4 Aralık''ta yapacağını duyurduğu Mersin''de Valilik kararıyla yasaklanan Cumhuriyet Meydanı mitingine ilişkin yaptığı açıklamaya jet yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın 17 Eylül 2021 tarihinde Mersin''de Cumhuriyet Meydanı''nda dolduramadığı açılışı hatırlatan CHP''li Muharrem Erkek, Süleyman Soylu''yu ''Siyasi ahlaktan yoksun kurnaz bakan'' diyerek eleştirdi.

CHP''li Muharrem Erkek''in Süleyman Soylu''nun paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklama şöyle:

"Partili Cumhurbaşkanının siyasi ahlaktan yoksun kurnaz Bakanına bakın...

Mersin Cumhuriyet Meydanı''nda 2021 Eylül''ünde miting yapanın AK Parti Genel Başkanı olduğunu unutmuş!. Yalan söylemeye de utanmıyor..."

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler