İddialar art arda geliyor: “İYİ Parti’den aday olacak”

İddialar art arda geliyor: “İYİ Parti’den aday olacak”
Cumhur İttifakı’nın Samsun adayları açıklanırken, muhalefet kanadında da hareketli anlar yaşandı. MHP’den ihraç edilen Erhan Usta’nın Büyükşehir, MHP’li Necattin Demirtaş’ın İlkadım Belediyesi’ne İYİ Parti’den aday olacağı iddia edildi.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

MHP’den ihraç edilen Erhan Usta’nın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı haberi gündemi sarsarken, kentin nüfusu en yoğun ilçesi İlkadım için de flaş bir iddia ortaya atıldı. MHP’li Necattin Demirtaş’ın, İlkadım’a İYİ Parti’den aday olacağı öne sürüldü.

Samsun’da MHP'den İlkadım Belediye Başkan aday adayı olan Necattin Demirtaş, partisinin AKP ile Cumhur İttifakı’nı kurması sebebiyle 31 Mart seçimlerindeki adaylığını geri çekmek zorunda kalmıştı.

İttifak, AKP’li mevcut Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u, İlkadım için yeniden aday gösterirken, MHP’li Necattin Demirtaş’ın da İYİ Parti çatısı altında seçimlere gireceği öne sürüldü. 

“HER DAİM EMRİNİZDEYİZ”

Demirtaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Bu ülkeye, bu vatana ve şehrimize çok şey borçluyuz. Samsun'a hizmet etmek benim için onur gurur meselesidir. Bizler, her zaman olduğu gibi, şehrin her noktasında iyi günde kötü günde sizlerle birlikte var olduk. Dün olduğu gibi bugün de Samsun'lu ve İlkadım'lı gönül dostlarımızın her daim emrindeyiz.” ifadelerine yer verdi.   

“İLKADIM’DA KÜÇÜK FARKLAR”

2014’te gerçekleştirilen yerel seçimlerde, İlkadım Belediyesi’ni 76 bin 614 oyla AKP kazanmış, 75 bin 14 oyla MHP ikinci parti olarak çıkmıştı. CHP ise 34 bin 277 oy almıştı.