İdlib'teki hain saldırı nasıl gerçekleşti?

İdlib'teki hain saldırı nasıl gerçekleşti?
Idlib'de 33 kahraman askerimizin şehit düştüğü hain saldırıyla ilgili detaylar da gelmeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de yürüttüğü operasyonlarda gerçekleşen hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Sağlık mensuplarımız, hiçbir Mehmetçiğimizin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ettiler. Şu an itibarıyla hastanemizde 32 yaralımız var."

İDLİB'TE SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Türkiye, İdlib'te 33 kahraman Mehmetçiğini kaybederken, saldırının nasıl gerçekleştiği de ortaya çıktı.

Suriye rejimine ait olduğu iddia edilen uçaklar, önce İdlib yakınlarındaki Cebel El Zaviye'de TSK'ya ait gözlem noktasını sığınak delici bombalarla vurdu. Daha sonra tahliye için gelen ve aralarında ambulansların da bulunduğu konvoy da hava saldırısında vuruldu. Saldırıya uğrayan taburun 65. piyade taburu olduğu öğrenildi.