Hakkari’deki 7 bölgeye giriş, 2 ay süreyle yasak

Hakkari’deki 7 bölgeye giriş, 2 ay süreyle yasak
Hakkari’deki 7 bölgeye giriş, 2 ay süreyle yasak

3. haftaya giren operasyonlarda beklenmedik bir tedbir!

3. haftaya giren operasyonlarda beklenmedik bir tedbir!

4 ayrı noktaya eş zamanlı yapılan ve 8 şehit verilen saldırıdan sonra Hakkari Valiliği,
il sınırları içinde geçici 7 güvenlik bölgesi ihdas etti.

Hakkari Valiliği’nin aldığı ve 6 Ekim’e kadar geçerli olacak karar uyarınca İkiyaka bölgesi, il merkez bölgesi-Altındağlar, Buzuldağı bölgesi, Rejgardağı-Alandüz bölgesi, Balkaya bölgesi, Karadağ bölgesi ve Çağlayan-Pirinçeken’e girilmeyecek.

8 şehit verdiğimiz Hakkâri’de büyük operasyon başlatıldı. Çukurca ve Şemdinli’den peş peşe havalanan Sikorsky tipi helikopterler özel birlikleri kritik noktalara indirdi. Operasyona 5 bin asker katılıyor.


Hakkari’de
7 güvenlik
bölgesi
oluşturuldu

Hakkari Valiliği, Çukurca’da 3 ayrı karakola yapılan eş zamanlı saldırıda 6’sı asker 2’si korucu 8 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından yaptığı açıklamada il sınırları içinde 7 geçici askeri güvenlik bölgesi ihdas edildiğini belirtti. 6 Ekim’e kadar geçerli olacak karara göre İkiyaka bölgesi, Şırnak/Beytüşşebap doğusu ve il merkez bölgesi-Altındağlar, Buzuldağı bölgesi, Rejgardağı-Alandüz bölgesi, Balkaya bölgesi, Karadağ bölgesi ve Çağlayan-Pirinçeken’e girilmeyecek.

Büyük operasyon
Öte yandan, 8 şehit verdiğimiz Hakkâri’de büyük operasyon başlatıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Çukurca ve Şemdinli’de peş peşe Sikorsky tipi helikopterler havalandı. Yüksekova 21’inci Jandarma Tabur Komutanlığı ve Dağ Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye helikopterlerin yanı sıra mayına dayanıklı ’Kirpi’adı verilen zırhlı araçlarıyla bölgeye komandolar sevk edildi. Helikopterler arazide uzun süre kalabilecek eğitimi olan özel birlikleri kritik noktalara indirdi. Operosyon 5 bin askerle sürüyor. Bu arada Diyarbakır-Bingöl kırsalında bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçış güzergahları tutuldu.


Teröristler Lice’de
3 askerimizi kaçırdı
Kaçırılan askerlerin kurtarılması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK’lı, durdurdukları yolcu otobüsünde bulunan ve izne çıktıkları belirtilen 3 askeri yanlarına alıp kaçtı. PKK’lıların otobüsten alıp bir otomobille kaçırdıkları 3 askeri kurtarmak için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Diyarbakır’ın Lice ilçesi Abalı Köyü yakınlarında bir grup PKK’lı önceki akşam saat 20.10 sıralarında yol kesti. Şanlıurfa’dan Trabzon’a giden bir yolcu otobüsünü durduran PKK’lılar, yolcular üzerinde kimlik kontrolü yaptı. Daha sonra teröristler, otobüste bulunan ve izne çıkıp memleketlerine gitmekte olan 3 askeri silah tehdidi ile yanlarına alıp kaçtı. Yaklaşık 10 dakika yol kesen PKK’lıların askerleri yanlarına aldıktan sonra bir otomobile bindirip bölgeden hızla uzaklaştırdıkları bildirildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, “Kaçırılan askerlerin kurtarılması için hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonlar sürüyor” dedi.

Bir yılda 85 kişi teröristler
tarafından kaçırıldı
Teröristler, şimdiye kadar çok sayıda sivil ve asker kaçırdı. İşte PKK’nın son iki yılda gerçekleştirdiği kaçırma eylemlerinden bazıları:
9 Temmuz 2011: Diyarbakır-Bingöl karayolunun Ziyaret Köyü mevkiinde yol kesen bir grup terörist, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ve Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan Uz’u kaçırdı. Terör örgütü daha sonra Uz’u serbest bıraktı.
2 Ağustos 2011: Muş-Kulp karayolunu kesen bir grup terörist, Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Er Aykut Çelik’i kaçırdı. Çelik, daha sonra örgüt tarafından serbest bırakıldı.
10 Eylül 2011: Polis Nadir Özgen, Van’ın Çatak ilçesinde PKK tarafından kaçırıldı.
1 Ekim 2011: Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Şırnak şehir merkezinde teröristler tarafından kaçırıldı.
3 Mayıs 2012: Diyarbakır’ın kulp ilçesinde AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik, kaçırılıp daha sonra serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2012: Aralarında 1 mühendis ve 1 avukatın bulunduğu 10 kişi kaçırıldı.
6 Haziran 2012: Diyarbakır’ın Lice ilçesi yakınlarında yol kesen PKK’lı teröristler, 1’i asker 3 kişiyi kaçırdı.
22 Haziran 2012: Bitlis’te 2 öğretmen, 1 asker kaçırıldı. Öte yandan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 24 Haziran 2012 tarihinde yaptığı açıklamada terör örgütünün son 1 yıl içerisinde 85 kişiyi kaçırdığını, bunlardan 75’inin serbest bırakıldığını belirtmişti.