İkranur soruşturmasında yeni gelişme

İkranur soruşturmasında yeni gelişme
Giresun'da geçen yıl kaybolduktan üç gün sonra derede cansız bedenine ulaşılan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’nin ölümüne ilişkin, başlatılan soruşturmada gözaltına alınan İkra'nın dedesi, amcası ve halalarının da aralarında olduğu 7 kişinin sorgusu devam ediyor. Polisin İkranur Tirsi’nin babasına, şüphelilerin çapraz sorguya alıp, olayı aydınlatmaya çalıştıklarını ve 1 hafta sabretmesini söylediği öğrenildi.

Giresun'un Bulancak ilçesi İcilli köyü Kıran Mahallesi'nde, geçen yıl 27 Haziran'da evinin yakınında bulunan bahçede, 6 yaşındaki kardeşi ve kuzeni ile oynayan İkranur, büyükbaş hayvanların yanına gitti. Küçük İkranur'un dönmemesi üzerine kardeşi ve kuzeni ailesine haber verdi. Küçük kızı çevrede arayan aile, İkra'yı bulamayınca jandarma ekiplerine haber verdi. İkranur, 3 gün sonra evinin 7 kilometre uzağındaki Salman mevkisi Adaköy deresinde ölü olarak bulundu.

ÇOKLU ORGAN İNCELEMESİ YAPILACAK

İkranur Tirsi’nin ölümüne ilişkin cinayet şüphesi üzerine Bulancak Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma devam ediyor. İlk tespitlere göre travmatik bulguya rastlanmayan İkranur'un ölüm sebebi, otopside yapılan çoklu organ incelemesinin ardından belli olacak. Bedeninde cinayeti destekleyen bir ize rastlanmadığı belirtilen İkranur’un iç organlarından alınan parçalara, çoklu organ incelemesi yapılacak. Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından parçalar, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

20 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

İkranur Tirsi'nin ölümünü araştırmak üzere görevlendirilen özel ekip ise çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturmada kızın dereye düşerek öldüğü veya öldürüldükten sonra dereye atılmış olabileceği ihtimalleri araştırılıyor. Bu kapsamda köyde, aralarında aile üyelerinin de olduğu 20 kişiden DNA örneği alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen DNA örnekleri inceleniyor.

7 ŞÜPHELİ SORGUDA

Sır perdesinin aralanması için Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İkranur Tirsi’nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 7 kişiyi gözaltına aldı. Küçük kızın dedesi, amcası, 3 halasının da yer aldığı 7 kişinin, sorgusu devam ediyor. Ekipler, şüphelilerin çapraz sorguya da alarak, olayı tüm detaylarıyla aydınlatmaya çalışıyor.

1 HAFTA SABRETMESİ İSTENDİ

Öte yandan baba Serdar Tirsi de kızının ölümü ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip, olayın aydınlanacağı anı bekliyor. Gelişmeler hakkında sınırlı bilgi edinebilen Serdar Tirsi, güvenlik güçlerinin kendisine bir hafta sabretmesini söylediğini ve gözaltıların detayına dair ise bilgi sahibi olmadığını aktardı.

İlgili Haberler