İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: Vaka sayısı yükselme eğiminde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının hızını kestik. Bu ne yaman çelişki anne

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: Vaka sayısı yükselme eğiminde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının hızını kestik. Bu ne yaman çelişki anne
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Twitter hesabındaki paylaşımında korona virüste pozitif vaka sayısının yükselme eğiliminde olduğunu açıkladı. Adana Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’nın korona virüs vaka salgınıyla ilgili açıkladığı verilerin doğru olup olmadığı sosyal medyada gündem olmuştu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın birbirine ters düşen açıklamaları dikkat çekti.

"VAKA SAYISI YÜKSELME EĞİLİMİNDE"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla korona virüste pozitif vaka sayısının yükselme eğiliminde olduğunu açıkladı. Memişoğlu, "Yatan hastaya henüz yansımasa da Eylül’ün ikinci haftasından itibaren düşme eğiliminde olan pozitif vaka sayımız son hafta yükselme trendinde.  Aman dikkat! Temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyalım. Salgın kontrol altında ama bitmedi." ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-3-012.jpg

"SALGININ HIZINI KESTİK"

Öğle saatlerinde Adana Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise ziyaretinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Koca, "Son birkaç haftadır ülke çapında alınan tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik.” diye konuştu.

İlgili Haberler